Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση φέρνει μεσοβέζικη λύση για το γάμο ομοφυλόφιλων – Πειθαρχία μόνο στους υπουργούς, δυσαρέσκεια από Πατέλη

Η κυβέρνηση φέρνει μεσοβέζικη λύση για το γάμο ομοφυλόφιλων – Πειθαρχία μόνο στους υπουργούς, δυσαρέσκεια από Πατέλη
Ο Μητσοτάκης έκανε πίσω όταν διοαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανταρσία στις τάξεις των βουλευτών και το νομοσχέδιο, αν έρθει, κινδυνεύει ακόμα και να μην ψηφιστεί
Σχετικά Άρθρα
O Kυριάκος Μητσοτάκης πριν τον ανασχηματισμό είδε αρκετό κόσμο, τους πιο στενούς συμβούλους του για να αποφασίσει τι θα κάνει με ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό για το νομοσχέδιο για γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Είχε πρώτα συλλέξει πληροφορίες τόσο από τον σύμβουλό του Αλέξη Πατέλη, όσο και από τον Γιάννη Μπρατάκο που αμφότεροι είχαν δει βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης με σκοπό να μάθουν τις προθέσεις τους.

Πιθανή η ανταρσία

Η ενημέρωση που είχε ο Πρωθυπουργός ήταν ότι υπάρχει μεγάλη ανταρσία στις τάξεις των βουλευτών για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ότι αν κατέβει τώρα το νομοσχέδιο κινδυνεύει ακόμα και να μην ψηφιστεί, ακόμα και αν ψηφίζουν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.
Όπως καταλαβαίνετε αυτό το σενάριο θα ήταν εφιαλτικό.
Ένα νομοσχέδιο που κατεβάζει η πλειοψηφία και δεν ψηφίζεται τελικά, είναι λόγος πτώσης μιας κυβέρνησης.

Οι δημοσκοπήσεις

Στην ενημέρωση του Πρωθυπουργού παρουσιάστηκαν και δημοσκοπήσεις οι οποίες έδειξαν ότι ο κόσμος, ειδικά ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της ΝΔ αλλά και οι πιο κεντρώοι, δεν ήταν σύμφωνοι με τον γάμο και την τεκνοθεσία.
Αυτό που έδειξαν οι μετρήσεις είναι ότι κυρίως αντίκεινται στην τεκνοθεσία.
Το θέμα του γάμου μεμονωμένα ήταν αδιάφορο εώς ανύπαρκτο.

Οι δύο σχολές

Οι δύο σχολές των συμβουλών του Πρωθυπουργού ήταν ή το φέρνει άμεσα και το συνδέει με το θέμα του ανασχηματισμού και ευρύτερων αλλαγών είτε το πάει μετά τις ευρωεκλογές και προγραμματίζει μία μεγάλη ενημέρωση, ένα μασάζ προς τους βουλευτές.
Αυτό που ήθελαν να περάσουν στους βουλευτές ότι ουσιαστικά και τώρα επιτρέπεται στα ομόφυλα ζευγάρια να μεγαλώνουν ένα παιδί είτε μέσω αναδοχής είτε μέσω παρένθετης μητέρας, όμως αυτά τα παιδιά δεν έχουν νομικά δικαιώματα επί των κηδεμόνων τους.

Η μεσοβέζικη λύση

Yπήρξε όμως και μία τρίτη άποψη που έλεγε ότι εφόσον το πρόβλημα είναι μόνο η τεκνοθεσία, να ψηφιστεί ο πολιτικός γάμος μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών και η Ελλάδα να κάνει δεκτές τις τεκνοθεσίες που θα γίνονται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση μέσω της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να ευθυγραμμιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο και να επιτρέψει με πλάγιο τρόπο τις τεκνοθεσίες που θα γίνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος – όπου στις περισσότερες χώρες ισχύει η τεκνοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια.

Μηνύματα στον Βορίδη

Έτσι σε αυτή την περίπτωση γίνεται πιο εύπεπτη η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι μπορεί τελικά, εφόσον προκριθεί αυτή η μεσοβέζικη λύση, να έρθει άμεσα δηλαδή να γίνει μία ενημέρωση από τα βασικά στελέχη του Μαξίμου (Μπρατάκος, Μαρινάκης) και μετά τον Φεβρουάριο να έρθει για ψήφιση.
Πάντως, για τη λύση αυτή δεν είναι φαν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ο οποίος θα προτιμούσε να γίνεται τεκνοθεσία και εντός της Ελλάδας.
Τέλος, μία άλλη παράμετρος είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές για να το ψηφίσουν.
Όμως, θα υπάρξει πειθαρχία για τους υπουργούς. Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης δεν μπορεί να είναι υπουργός σε μία κυβέρνηση και να μην ψηφίζει βασικά νομοσχέδια της…
Ήταν κυρίως ένα μήνυμα προς τον Βορίδη που η περίπτωσή του θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα.

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης