Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μακρή (υφυπουργός Παιδείας): Δεν θα προσμετρούνται οι απουσίες 5 ημερών των νοσούντων μαθητών με κορωνοϊό

Μακρή (υφυπουργός Παιδείας): Δεν θα προσμετρούνται οι απουσίες 5 ημερών των νοσούντων μαθητών με κορωνοϊό
Θα χρειάζεται βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο για τις απουσίες μαθητών λόγω άλλων ιώσεων
Για τα παιδιά που θα νοσήσουν από κορωνοϊό θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρούνται οι απουσίες 5 ημερών, εξήγησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζ.Μακρή.
Η κα Μακρή μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 8/1, ανέφερε για τις απουσίες μαθητών που θα νοσούν από άλλες ιώσεις ότι θα συμβαίνει το ίδιο (θα καταχωρούνται, αλλά δεν θα προσμετρούνται οι απουσίες 5 ημερών), με τη διαφορά όμως ότι για αυτές θα χρειάζεται βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο.
«Οι 5 εργάσιμες ημέρες είναι αρκετές κατά τους ειδικούς για τα παιδιά να ξεπεράσουν την ίωση και να μην τη μεταδώσουν», πρόσθεσε.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόσησης από covid -19, «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24.
Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).
Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης