Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Άρειο Πάγο ο Κύρτσος για τις υποκλοπές - «Πολιτική μεθόδευση του γραφείου του πρωθυπουργού»

Στον Άρειο Πάγο ο Κύρτσος για τις υποκλοπές - «Πολιτική μεθόδευση του γραφείου του πρωθυπουργού»
Eξερχόμενος από το κτίριο του Αρείου Πάγου, ο Γιώργος Κύρτσος παρατήρησε ότι από στοιχεία προκύπτει ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του άρχισαν λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, με απόφαση πρωθυπουργού, στα μέσα του Φεβρουαρίου 2022
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος μου ήταν μία πολιτική μεθόδευση του γραφείου του πρωθυπουργού, το οποίο έχει με βάση τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ, την άμεση ευθύνη για την ΕΥΠ». Αυτό υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη (9/1) τον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Γιάννη Μαντζουράνη.
Ο ευρωβουλευτής κατέθεσε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση σε σχέση με τη μήνυση που έχει υποβάλλει σε βάρος του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, της πρώην Εισαγγελέως Εφετών που ήταν αρμόδια για την ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, της πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου, όπως και κατά παντός υπευθύνου, για την υπόθεση των υποκλοπών.
Στη δήλωσή του, εξερχόμενος από το κτίριο του Αρείου Πάγου, ο Γιώργος Κύρτσος παρατήρησε ότι από στοιχεία προκύπτει ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του άρχισαν λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, με απόφαση πρωθυπουργού, στα μέσα του Φεβρουαρίου 2022.
«Στην περίπτωση Ανδρουλάκη οι υποκλοπές είχαν έναν προφανή πολιτικό στόχο, την πολιτική του απαξίωση σε μια προσπάθεια να μην εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στη δική μου περίπτωση οι υποκλοπές είχαν στόχο τη δική μου απαξίωση αμέσως μετά τη διαγραφή μου από τη ΝΔ, όπως και την προσπάθεια συλλογής πληροφοριών για τις πολιτικές μου επαφές και τα πολιτικά μου σχέδια» σημείωσε.
Όπως είπε, οι σε βάρος του υποκλοπές διήρκησαν, όπως τεκμηρίωσε ο έλεγχος της ΑΔΑΕ στον πάροχο, από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του πολιτικού εγκλήματος με νομοθετικές παρεμβάσεις εντελώς εκτός πλαισίου του ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου» ανέφερε. «Με τη μήνυση και την κατάθεσή μου υπερασπίζομαι τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά μου όπως και τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών απέναντι σε ένα κράτος που όποτε κρίνει πολιτικά σκόπιμο υιοθετεί μεθόδους παρακράτους» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης