Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης απέκτησε «μνηστήρα», τον Διονύση Τεμπονέρα που κινείται συνεχώς εκτός γραμμής – Ο ρόλος του Τσίπρα

Ο Κασσελάκης απέκτησε «μνηστήρα», τον Διονύση Τεμπονέρα που κινείται συνεχώς εκτός γραμμής – Ο ρόλος του Τσίπρα
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας αναμένεται να επιχειρήσει ένα άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ
Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποκτήσει μνηστήρα και αυτός λέγεται Διονύσης Τεμπονέρας.
Ο οποίος αναμένεται, μάλιστα, να δημιοσιοποιήσει πολιτική πλατφόρμα το επόμενο διάστημα ενόψει Συνεδρίου, η οποία θα αφορά το πως πρέπει να κινηθεί το κόμμα.

Αυτόνομη πορεία μέχρι τον Συνέδριο

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας αναμένεται να επιχειρήσει ένα άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς από την πρώτη στιγμή μετά τις εθνικές εκλογές τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Η κίνηση αυτή σίγουρα έχει ανησυχήσει τον Κασσελάκη που βλέπει τον Διονύση Τεμπονέρα να βγαίνει μπροστά και να θέτει θέμα ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου.
Φοβάται ότι το επόμενο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές, ο Τεμπονέρας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς για μια μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων.
Την οποία θέλουν και άλλα σημαντικά στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, δεν είναι κρυφό μυστικό ότι Τσίπρας και Τεμπονέρας έχουν συχνή επικοινωνία και μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι είναι μπροστινός του πρώην πρωθυπουργού.

Πέφτουν οι προβολείς και στον Τεμπονέρα

Βέβαια, μία τέτοια προοπτική σημαίνει ότι θα προσπεραστούν τόσο η λύση Κασσελάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και η λύση Ανδρουλάκη για το ΠΑΣΟΚ αφού δεν πρόκειται κανένας τους να ενοποιήσουν το χώρο με τα κόμματά τους.
Πάντως, έχει θορυβήσει τον Κασσελάκη που οι προβολείς πέφτουν πάνω στον Τεμπονέρα και ένα ρεύμα στελεχών συσπειρώνεται γύρω του.
Ο Τεμπονέρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 έτεινε χέρι φιλίας προς το ΠΑΣΟΚ και σε άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ενώ ανέφερε και το ενδεχόμενο σύγκλισης με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι είναι μια ανοιχτή συζήτηση η οποία βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι πολλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία ανταποκρίνονται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και όλα αυτά ενώ ο Κασσελάκης έχει κόψει κάθε συζήτηση για συνεργασία με τον Ανδρουλάκη…

Ενόχληση για τους 3 της «διεύρυνσης»

Επίσης, έχει ενοχλήσει τον Κασσελάκη η παρέμβαση-πρόταση που απέστειλαν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης που καλούν σε ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές.
Η «τρόικα» είναι αντιπροσωπευτική της σύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για ένα στέλεχος που βρίσκεται στο κόμμα από τη νιότη του (Κώστας Ζαχαριάδης), έναν που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και μετά εντάθηκε στο ΠΑΣΟΚ και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, (Θανάσης Θεοχαρόπουλος) και έναν αμιγώς από το ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Ραγκούσης).
Τι λένε και οι τρεις τους;
Ότι η μάχη των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών θα κριθεί μέσα στη Κεντροαριστερά και όχι στην Ριζοσπαστική Αριστερά.

Ο Τσίπρας ήταν υπέρ των Ευρωσοσιαλιστών

Τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα των Ευρωσοσιαλιστών πάντως είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ποτέ να αποφασίσει την εγκατάλειψη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εξαιτίας των αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και από το ανταγωνιστικό ΠΑΣΟΚ που πίεζε την ηγεσία των Ευρωσοσιαλιστών.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας πάντως, παρά το γεγονός πως κινείται στην ακριβώς ίδια κατεύθυνση, ερωτηθείς σχετικά με την κοινή επιστολή ανέφερε ότι «καταστατικά η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην Αριστερά» όμως υπογράμμισε ότι στο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθούν όλα.

Η ιδέα των Σπετσών και σε ποιους δεν άρεσε

Πάντως, στους προαναφερόμενους δεν άρεσε καθόλου η ιδέα των Σπετσών όπου θα έχουν την συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μια ιδέα που δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τον Α. Τσίπρα ούτε την Ε. Ακρίτα ούτε στη Μάλαμα αλλά και πολλούς άλλους που δεν θέλουν να μιλήσουν.
Θα δούμε τελικά ποιοι θα πάνε…
Άλλωστε λένε ότι τόσο το δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η «πρόταση υπουργοποίησής του» από τον Μητσοτάκη, έχει επισκιάσει ήδη αυτά που θα βγουν από τις Σπέτσες.
Όμως, σε κάθε περίπτωση το Σαββατοκύριακο, στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, η Κεντρική Επιτροπή θα εγκρίνει τα κείμενα για το συνέδριο και θα λήξει τις όποιες εκκρεμότητες, προκειμένου να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος για το Συνέδριο που θα γίνει στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης