Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι αντάρτες του γλυκού νερού – Τα μαζεύουν τώρα υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ μπροστά στην προοπτική της εξουσίας

Οι αντάρτες του γλυκού νερού – Τα μαζεύουν τώρα υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ  μπροστά στην προοπτική της εξουσίας
Ενώ στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρχαν περίπου 10 υπουργοί που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, πλέον ο μόνος που έχει ακόμα αντιρρήσεις είναι ο Μάκης Βορίδης και ίσως και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης
Μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη όπου εξηγήθηκε τι θέλει να κάνει με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είχαμε αλλαγή σκηνικού στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.
Εκεί που οι αντιρρησίες έδειχναν ότι είναι 80-90 άτομα που δεν θα ψήφιζαν το νομοσχέδιο, τελικά έχουμε φτάσει να μιλάμε 20-30 άτομα και αυτά υπό αίρεση.
Ενώ στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρχαν περίπου 10 υπουργοί που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, πλέον ο μόνος που έχει ακόμα αντιρρήσεις είναι ο Μάκης Βορίδης και ίσως και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κλήρος


Ασφαλώς, ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα δημιουργήσει ζητήματα σε όλους του βουλευτές και δεν αρκεί μόνο να πάνε σε αποχή για να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες τους ότι δεν το στήριξαν…
Υπάρχουν περιπτώσεις που βουλευτές περιμένουν να δουν τι θα κάνουν αυτοί που είναι πρώτοι σε ψήφους σε κάθε νομό και ανάλογα να πράξουν.
Σε άλλες περιπτώσεις, εκκλησίες τούς έχουν διαμηνύσει να μην έρθουν ξανά να ζητήσουν βοήθεια στις εκλογές διότι η στάση τους είναι παραπλανητική.

Το τυράκι του ανασχηματισμού


Ο κλήρος έχει παίξει σημαντικό ρόλο και υπάρχουν κάποιοι που θα ακολουθήσουν την συμβουλή των ιεραρχών.
Όμως, ένα είναι το πολιτικό συμπέρασμα:
Ότι η προοπτική της εξουσίας έχει αλλοιώσει το dna των βουλευτών της ΝΔ, τη δεξιάς πτέρυγας, και δεν θέλουν να βάλουν σε περιπέτειες την πολιτική τους καριέρα βάζοντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα την ιδεολογία τους.
’ αυτό άλλωστε, οι διαρροές από παπαγαλάκια έλεγαν ότι στον επόμενο ανασχηματισμό θα εξεταστούν οι συμπεριφορές όλων…

Θα καταγραφεί ένα κύμα πατριωτικής ψήφου


Και αυτός είναι και ο λόγος που στις ευρωεκλογές αλλά και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα καταγραφεί ένα ρεύμα πατριωτικής και αντισυστημικής ψήφου που θα κινηθεί εκτός της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παίξει με την «φωτιά» πολλές φορές και έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην παραδοσιακή της βάση.
Μεταναστευτικό, ασφάλεια, αστυνομία, ελληνοτουρκικά, ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ, ακρίβεια:
Σε όλα η ΝΔ του Μητσοτάκη κινήθηκε σε αριστερές πολιτικές μόνο και μόνο για να συγκρατήσει μέσα στις τάξεις της το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, το ΕΛΙΑΜΕΠ, τα Κινήματα και έτσι να διατηρήσει την πολιτική της κυριαρχία. Διώχνοντας συνεχώς τη παραδοσιακή της βάση.

Ο βουλευτής που δείχνει τις σκέψεις Σαμαρά


Πριν λίγες μέρες βουλευτής σαμαρικής προέλευσης έλεγε «Φταίει τώρα ο Σαμαράς να αποκηρύξει τη ΝΔ και να ρίξει τον Μητσοτάκη;».
Πιστέψτε με, αν δεν το είχε κάνει το 1993 (για έναν ασήμαντο λόγο όπως αποδείχτηκε) θα το είχε κάνει τώρα, συμπλήρωσε…
Και επειδή είναι δύσκολο να κινηθεί πλέον πολιτικά λόγω ηλικίας, είναι σίγουρο ότι αυτή η βάση θα κινηθεί δεξιότερα σε άλλα κόμματα. Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει ο κίνδυνος της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ…

Τα μεγάλα ποσοστά της ΝΔ πάρθηκαν λόγω του φόβου για την Αριστερά


Διότι η ΝΔ στις εκλογές του 2023 πήρε τόσο μεγάλα ποσοστά διότι ο κόσμος δεν ήθελε ούτε την αριστερά ξανά στην εξουσία (λόγω διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019) αλλά ούτε την προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ…
Όμως, τώρα που δεν υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί κίνδυνοι εύκολα θα στραφεί σε μία πιο γνήσια έκφραση της ιδεολογίας του.

Mαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης