Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία του Κασσελάκη - Γ. Τσίπρας: Από την τηλεόραση το μάθαμε

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία του Κασσελάκη - Γ. Τσίπρας: Από την τηλεόραση το μάθαμε
Ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε πως έμαθε από την τηλεόραση την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλει κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο γα τα ομόφυλα ζευγάρια
Σχετικά Άρθρα
(upd) Αμηχανία προκάλεσε η... πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
«Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Star το βράδυ της Πέμπτης. Κι αυτή ακριβώς είναι η δήλωση που ξεσήκωσε νέο κύμα αντιδράσεων στο κόμμα της Κουμουνδούρου, καθώς πρόκειται για ακόμα μία… καινοτομία του Στέφανου Κασσελάκη.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση του κ. Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος είναι και από τους ανθρώπους που στήριξαν ανοιχτά στον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και μετά την εκλογή του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας είναι διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και παρ' όλα αυτά δεν ήταν ενήμερος για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, καθώς όπως είπε το έμαθε από την… τηλεόραση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάντως, δεν υπήρχε λόγος ενός... άγνωστου για το ΣΥΡΙΖΑ μέτρο, όπως αυτό της κομματικής πειθαρχίας, καθώς εθεωρείτο απίθανο το ενδεχόμενο οι βουλευτές της Κουμουνδούρου να καταψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς είναι ένα νομοσχέδιο που έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι με κάποιο μέτρο πολιτικής της κυβέρνησης.

Γ. Τσίπρας: Προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση

Ενοχλημένος για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Γιώργος Τσίπρας.
Σε συνέντευξή του στο KONTRA ,το βράδυ της Πέμπτης, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το νομοσχέδιο «θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες. Το θέμα της κομματικής πειθαρχείας το άκουσα από την τηλεόραση οπότε δεν έχω να σας πω κάτι». Όταν, δε, ρωτήθηκε εκ νέου «σας ξενίζει;» απάντησε «προφανώς» για να διευκρινίσει ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».
Εν συνεχεία, τόνισε: «Δεν υπάρχουν δύο γραμμές αλλά δεν έγινε μεγάλη συζήτηση για να συμμετέχω και να έχουμε άποψη. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία. Υπάρχουν προβληματισμοί και ειδικά όσον αφορά την τακτική της κυβέρνησης με την αποχή. Έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να διευκολύνουμε τη ΝΔ».

Τεμπονέρας: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη υπογράψει σχετική πρόταση νόμου

Από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, εξέφρασε με κομψό τρόπο το αχρείαστο της κομματικής πειθαρχίας δηλώνοντας στο Action 24 ότι «όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι μπροστά από την πρόταση της κυβέρνησης. Από την αρχή έχουμε ταχθεί ότι εμείς θα στηρίζαμε μια πρωτοβουλία που θα στήριζε την ισότητα των ζευγαριών».
Στη συνέχεια, δε, και έπειτα από νέα ερώτηση για τη στόχευση Κασσελάκη με την απόφαση για κομματική πειθαρχία ο κ. Τεμπονέρας απάντησε «προφανώς ήθελε να δώσει έναν επιπλέον τόνο σε κάτι που έχει ήδη αποτυπωθεί».

Σαρακιώτης: Διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία

Τη διαφωνία του με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε και ο βουλευτής, Γιάννης Σαρακιώτης.
«Εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Blue Sky.
Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν πρωθυπουργός να έρχεται και να προτείνει σε εκλεγμένους βουλευτές να μην παραστούν στη Βουλή για να ψηφίσουν, να απέχουν. Ο κόσμος γιατί ψηφίζει τους βουλευτές; Για να απέχουν;».
Ο ίδιος αναρωτήθηκε «πώς κατέβηκαν όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι όταν στο πρόγραμμα της ΝΔ υπήρχε αυτό το θέμα. Έχουμε τον εξευτελισμό του κοινοβουλευτισμού. Πόσο δειλοί είναι όλοι αυτοί που θα δεχτούν κάτι τέτοιο;».

Καλαματιανός: Δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός. «Πιστεύω ότι κομματική πειθαρχία δεν χρειάζεται, έχουν λυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτά. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται», σχολίασε το πρωί στην ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης