Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Θα ήθελα ο σύγχρονος πολιτισμός και η κληρονομιά μας να είναι δυο ισότιμα μέρη στη συζήτηση για τον πολιτισμό

Κασσελάκης: Θα ήθελα ο σύγχρονος πολιτισμός και η κληρονομιά μας να είναι δυο ισότιμα μέρη στη συζήτηση για τον πολιτισμό
«Οι νοοτροπίες της χώρας μας επηρεάζονται από τον πολιτισμό. Είστε στο μεταίχμιο της κοινωνικής αλλαγής, γι' αυτό πρέπει να σας στηρίξουμε», ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με Συλλόγους εργαζομένων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, είχε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και η Τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος, Κυριακή Μάλαμα.
Συναντήθηκαν με τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Υπαλλήλων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη και η συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού, Τζένη Αρσένη.
syriza12.JPG
Στο πλαίσιο αυτής, έγινε διεξοδική συζήτηση για τα διαρθρωτικά, θεσμικά και εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ τέθηκε κι ο συλλογικός στόχος της διατύπωσης μιας νέας πρότασης για τις πολιτικές προστασίας των μνημείων και για τη μουσειακή πολιτική.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, "από τη συζήτηση αναδύθηκαν τρία πολύ κρίσιμα ζητήματα. Η ανάγκη επαναφοράς των πέντε μεγάλων μουσείων στο σώμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, απέναντι στη λογική των εργολάβων κι η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των ανθρώπων που εργάζονται επί δεκαετίες ως συμβασιούχοι, με συμβάσεις ακραίας επισφάλειας".
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να θέσει ο Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε δημόσια διαβούλευση μία πρόταση νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και για την αποκατάσταση της ως δημοσίου αγαθού, μαζί με την θωράκιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα.
syriza1_3.JPG
Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του κλάδου διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς με νομοθετικές προτάσεις.
Όπως ανέφερε, «οι νοοτροπίες της χώρας μας επηρεάζονται από τον πολιτισμό. Είστε στο μεταίχμιο της κοινωνικής αλλαγής, γι' αυτό πρέπει να σας στηρίξουμε», ενώ σημείωσε ότι αυτό με το οποίο ασχολούνται είναι «κοινωνικό λειτούργημα» και όχι «επάγγελμα».
Ο ίδιος μίλησε για «αδικίες» που έχουν «υποστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», επισημαίνοντας πως πολλά μέλη του κόμματος έχουν ζητήσει την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώς απολογήθηκε που δεν μπόρεσε να το κάνει μέχρι τώρα, διαβεβαιώνονταςπως «από δω και πέρα» θα είναι «προτεραιότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Θα ήθελα και ο σύγχρονος πολιτισμός και η κληρονομιά μας να είναι δυο ισότιμα μέρη στη συζήτηση για τον πολιτισμό και για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε από δω και πέρα», τόνσιε ο κ. Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του είναι να ακούσει τους «προβληματισμούς» των εργαζόμενων του κλάδου και τις προτάσεις τους για να προχωρήσει στην κατάθεση σχετικών νομοθετικών προτάσεων.
«Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στα θέματα χρηματοδότησης και αναγνώρισης των πτυχίων του κλάδου και σε ό,τι χρειάζεστε για τη σταδιοδρομία σας για να έχετε έναν αντίκτυπο όχι μόνο Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι συναντήσεις Κασσελάκη

Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Κασσελάκη το απόγευμα της Δευτέρας 15/1, στις 18:30, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και Σωματεία της, στα γραφεία της
Στις 21:00 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα παρακολουθήσει στο θέατρο «Άλμα» την εμβληματική θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τις δυο καρδιές», των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης