Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για νομοσχέδιο ομόφυλων: Σεβασμός στην εκκλησία, αλλά θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες που μας ψήφισαν

Μαρινάκης για νομοσχέδιο ομόφυλων: Σεβασμός στην εκκλησία, αλλά θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες που μας ψήφισαν
Τι ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην εκκλησία διαχρονικά, θα ακούσουμε τις απόψεις της, αλλά στο τέλος της ημέρας θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες που μας ψήφισαν, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, σημείωσε χαρακτηριστικά «αλίμονο αν ένα θέμα που ρυθμίζει δικαιώματα των παιδιών διχάζει».
Όπως είπε, «υπάρχει απόλυτος σεβασμός και στο πρόσωπο του Κυρίου Ιερώνυμου και λόγω του αξιώματός του, αλλά και λόγω και της δικής του παρουσίας. Η Εκκλησία διαχρονικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια των πολλών εισαγόμενων κρίσεων, διαδραμάτισε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βοήθεια ειδικά σε πιο αδύναμους συμπολίτες μας, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και συνεχίζει να το κάνει και γι’ αυτό και υπάρχει διαχρονικός και απόλυτος σεβασμός. Από κει και πέρα, νομίζω ότι αυτό το οποίο απάντησα, είναι κάτι το οποίο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στη Δημοκρατία μας, στη χώρα μας. Οι κυβερνήσεις έχουν την πρωτοβουλία, μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και πρέπει να εφαρμόζουν και εφαρμόζουν το Πρόγραμμά τους, κάτι που κάνουμε κι εμείς. Υπάρχει η Εκτελεστική και η Νομοθετική εξουσία, εν προκειμένω, πέραν της Δικαστικής, που η μεν Εκτελεστική εισηγείται, η δε Νομοθετική ψηφίζει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θ’ ακούσουμε και θα συνεχίσουμε ν’ ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας, της Κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σ’ αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά».

Για την ακρίβεια

Μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Μαρινάκης αφού σημείωσε πως «όταν έχεις δυναμικό φαινόμενο πρέπει να έχεις δυναμική αντιμετώπιση», ανέφερε πως «επεξεργαζόμαστε τα πάντα».
Εξήγησε πως «όλα μαζί τα μέτρα έχουν την αξία τους και μετριούνται στην πράξη, όταν έχεις δυναμικό φαινόμενο πρέπει να έχεις δυναμική αντιμετώπιση, επεξεργαζόμαστε τα πάντα».
Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που στηρίζεται σε 3 άξονες και συγκεκριμένα, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος που θα μείνει και όταν η πληθωριστική κρίση αποχωρήσει, σε αυξημένους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ κατά της αισχροκέρδειας και στοχευμένες παρεμβάσεις, π.χ. πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, «μέτρα που μετριούνται στην πράξη».
Ο ίδιος μίλησε για εισαγόμενη ακρίβεια και όχι ακρίβεια Μητσοτάκη, λέγοντας πως υπάρχουν οι θιασώτες των μαγικών λύσεων και του πατήματος κουμπιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης