Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο η Αλεξοπούλου: Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο η Αλεξοπούλου: Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα
Στην πτήση επέβαιναν ο Υπουργός Υγείας, Άδ.  Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γ.  Παππάς και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδ. Νικολακόπουλος
Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση, με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes, από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, πέταξε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
«Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για τις Μεταφορές της Ελλάδας, καθώς η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί στόχο για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μέχρι το καλοκαίρι, άλλωστε, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα – Κέρκυρα – Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο Υδατοδρομίων και Υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία», δήλωσε η κα Αλεξοπούλου.
Η υφυπουργός πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον Τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές».
Στην πτήση επέβαιναν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα προχωρά μπροστά

«Η Ελλάδα μας προχωρά μπροστά όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα βλέπουν όλα μαύρα», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν στην δοκιμαστική πτήση.
«Από την άνοιξη φέτος θα πετούν από Κέρκυρα για Παξούς, για Ιωάννινα, για Πάτρα και για τα διαπόντια νησιά. Και το καλοκαίρι Σποράδες και μετά επέκταση του δικτύου του Ιονίου έως την Καλαμάτα. Καλορίζικα και καλές πτήσεις», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας.
αδ1_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης