Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτικά παιχνίδια Μαξίμου με την επιστολική ψήφο – Πάνε να κερδίσουν τους απολιτίκ επειδή «χάσανε» δεξιούς ψηφοφόρους

Πολιτικά παιχνίδια Μαξίμου με την επιστολική ψήφο – Πάνε να κερδίσουν τους απολιτίκ επειδή «χάσανε» δεξιούς ψηφοφόρους
Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει μία πύρινη ομιλία που θα θέτει σε σοβαρή βάση την αλλαγή που έχει επιφέρει ο Μητσοτάκης σε ένα παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα
Ασφαλώς η αιφνιδιαστική κίνηση της Νίκης Κεραμέως να θέσει τροπολογία προς ψήφιση με την οποία να ισχύσει η επιστολική ψήφος στις επόμενες εθνικές εκλογές, ήταν συμφωνημένη με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αλλάξει η τωρινή ατζέντα η οποία είναι αρνητική για την κυβέρνηση.

Εσωκομματική κρίση

Το κυβερνών κόμμα μαστίζεται από μία πρωτοφανή εσωκομματική κρίση λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει μία πύρινη ομιλία την οποία θα εκθέσει στην ελληνική βουλή και, όπως λένε σαμαρικές αναφορές, δεν θα αφορά μόνο το επίμαχο νομοσχέδιο αλλά θα θέτει σε σοβαρή βάση την αλλαγή που έχει επιφέρει ο Μητσοτάκης σε ένα παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα.
Υπόψιν, για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών έχει λάβει αρνητική θέση και ο Κώστας Καραμανλής και αυτό έχει επηρεάσει αρκετά και όσα κοινοβουλευτικά στελέχη έχουν παραμείνει στη ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν θα χάσουν πολλούς ψηφοφόρους

Η ΝΔ στο νομοσχέδιο για τη συνολική ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+ έχει δημιουργήσει μία βάση παραπονούμενων γύρω στους 50 βουλευτές.
Προσοχή!
Αυτοί είναι οι βουλευτές που έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την αρνητική στάση τους, να καταψηφίσουν ή να απόσχουν από τη ψηφοφορία.
Στην πραγματικότητα, όμως, είναι και αυτοί που θα υπερψηφίσουν αλλά δεν συμφωνούν καθόλου με το νομοσχέδιο, δεν θέλουν να δημιουργήσουν θέμα στον Μητσοτάκη ή πιστεύουν ότι με τη στάση τους θα γίνουν υπουργοποιήσιμοι.
Η όλη εικόνα δείχνει πρώτον ότι στη ΝΔ υπάρχουν «προσκυνημένοι» βουλευτές χωρίς αυθύπαρκτη πολιτική προσωπικότητα και δεύτερον η ιδεολογία υποτάσσεται στην φιλοδοξία για εξουσία.
Όμως οι ψηφοφόροι τους αντιδρούν και είναι σίγουρο ότι η εκλογική τους δύναμη θα περικοπεί στις επόμενες εκλογές και ίσως κάποιοι δεν βγουν και βουλευτές.

Προσδοκεί να αλλάξει την εκλογική της βάση

Η εκλογική βάση της ΝΔ έχει μετατοπιστεί.
Την ψηφίζουν πλέον περισσότεροι κεντρώοι, οι δεξιοί είτε είναι στην φάση της αποχής είτε έχουν πάει σε άλλα μικρότερα κόμματα του πολυδιασπασμένου χώρου είτε είναι σε θέσεις εξουσίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Γι’ αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης πασχίζει να διεκδικήσει μεγαλύτερο χώρο στο Κέντρο.
Δεν είναι τυχαίο που την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές την μπλοκάρει το ΠΑΣΟΚ.
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ενθυλακώσει στο εκλογικό κοινό 500.000 ίσως και παραπάνω απόδημων Ελλήνων ενώ προσδοκάει να φέρει στις κάλπες έστω και δια της αποστάσεως νέους ψηφοφόρους που απέχουν… Όσον αφορά το πρώτο ίσως έχει ελπίδες, για το δεύτερο διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις.

Η αριθμητική της επιστολική ψήφου στη Βουλή

Σε αυτό αντιδρά το ΠΑΣΟΚ διότι ως γνωστόν, όποιος έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει και την ευκαιρία να καρπωθεί την επιστολική ψήφο.
Μέχρι στιγμής έχει συνταχθεί με το ΠΑΣΟΚ η Νέα Αριστερά.
Χρειάζονται 200 ψήφοι για να ισχύσει το νομοσχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές αλλά ακόμα και να ψηφίσει την τωρινή τροπολογία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αθροίζουν 194 βουλευτές.
Τα δεξιά κόμματα δεν έχουν μεγάλη θέληση να στηρίξουν την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές διότι όπως έδειξε και η εμπειρία πήραν ελάχιστες ψήφους από τους ομογενείς.
Το ΚΚΕ είναι σίγουρο ότι δεν θα ψηφίσει, οπότε μένει μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου…
Κοινώς μπορεί η ΝΔ να υποστεί μία μεγάλη ήττα στην Βουλή για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, διότι πάει να «αντικαταστήσει» τους δυσαρεστημένους της παραδοσιακής της βάσης με απολιτικ απόδημους που δεν τους επηρεάζει καθόλου η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική…

Συμπέρασμα:

Η ΝΔ παίζει εκ νέου πολιτικά παιχνίδια με την επιστολική ψήφο για να διατηρήσει την επιρροή της στο Κέντρο και να αντικαταστήσει τους χαμένους δεξιούς ψηφοφόρους που έχασε με τα νομοσχέδια για τους μετανάστες και τα ΛΟΑΤΚΙ+.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης