Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικά στελέχη: «Ουδέν σχόλιο» για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου - Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας

Κυβερνητικά στελέχη: «Ουδέν σχόλιο» για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου - Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας
Από το Μαξίμου αποφεύγουν να σχολιάσουν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου
Σχετικά Άρθρα
Μετά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν: «Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας – Κανένα σχόλιο».
Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.
Οι ιεράρχες είναι κάθετα αντίθετοι σε όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο.
Όλοι οι μητροπολίτες είναι παντελώς αντίθετοι όσον αφορά τη νομοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, ειδικά για το κομμάτι της τεκνοθεσίας.
Ανέφεραν ότι «η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τον νόμο του Θεού».
Εγινε γνωστό ότι θα σταλεί μια επιστολή προς τους βουλευτές και θα είναι ένα νομικό κείμενο.
Θα συνταχθεί ακόμα μια επιστολή που θα αφορά τους πιστούς και θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς της χώρας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Επίσης, δίνει πλήρη εξουσιοδότηση σε κάθε Μητροπολίτη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης προς τους πολίτες της περιφέρειάς του.
Δεν θα πάνε σε λαοσυνάξεις αν και το εξέφρασαν κάποιοι μητροπολίτες, ωστόσο δεν συζητήθηκε περαιτέρω και έχει απορριφθεί.
Οι ιεράρχες είπαν ότι οι βουλευτές έχουν βαρύτατη ευθύνη εάν ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο.
Αυτό που τονίζεται είναι ότι η Εκκλησία και Πολιτεία είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και όλα τα νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να λυθούν και με νομικές ρυθμίσεις στο σύμφωνο συμβίωσης.
Σχολιάζοντας τον προς κατάθεση νόμο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα, που στόχο έχει μόνο να αλλοιώσει την κοινωνική συνοχή της πατρίδος μας, αλλά και να εισαγάγει ‘’νέες μορφές οικογένειας’’, καθώς και να κανονικοποιήσει τη σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Παράλληλα δημιουργούνται πολλές προκλήσεις του ιερού και ‘’μεγάλου’’ μυστηρίου του γάμου, θίγονται τα παραδοσιακά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας, ενώ επιχειρείται αλλαγή στις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, με κεντρική βεβαίως αυτήν του θεσμού της οικογενείας».

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης