Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Ανοίγουν στις 12 Φεβρουαρίου τα γήπεδα – Έρχεται εφαρμογή για τη βία ανηλίκων τύπου panic button

Χρυσοχοΐδης: Ανοίγουν στις 12 Φεβρουαρίου τα γήπεδα – Έρχεται εφαρμογή για τη βία ανηλίκων τύπου panic button
"Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application το οποίο θα ειδοποιεί την αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου", ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Σχετικά Άρθρα
Στη βία των ανηλίκων, στα γήπεδα , αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης 23/1 στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της βίας μεταξύ ανηλίκων , λέγοντας πως θέλει πολύ ιδιαίτερη μεταχείριση, ενώ είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται παρά πολύ γρήγορα.
Ήδη, όπως είπε, έχει ξεκινήσει να δημιουργείται ένα site στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι ανήλικοι για καταγγελίες, παράπονα και μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό, ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση.
«Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application το οποίο θα ειδοποιεί την αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου. Μαζί βέβαια με τη συνεργασία και άλλων κοινωνικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργανισμών», πρόσθεσε.
Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μικροεγκληματικότητας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται εκατοντάδες μικρές εγκληματικές πράξεις, που σημειώνονται καθημερινά. «Ο ένας μπαίνει στο σπίτι σου, ουσιαστικά παίρνει την περιουσία του, ο άλλος κάνει διάρρηξη, ο τρίτος σού κλέβει το πορτοφόλι, όλο αυτό είναι ένα μαρτύριο για τους πολίτες κάθε μέρα» σημείωσε.
Ειδική αναφορά στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο χαρακτήρισε φρικαλέο και τόνισε ότι έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. «Όλα αυτά είναι κοινωνικά θέματα τα οποία είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος και φτιάξαμε γραφεία σε κάθε περιοχή της χώρας, έτσι ώστε να υπάρχει σημείο αναφοράς για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά. Και θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση της αστυνομίας, όταν δέχονται τέτοιες κλήσεις» όπως είπε.

Οπαδική βία

Μιλώντας για το ζήτημα της οπαδικής βίας ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε την δουλειά μας» και συνέχισε λέγοντας ότι «υπόσχομαι εδώ ενώπιων σας ότι θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να συλληφθούν και τα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη και να τελειώνουμε, γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα», ωστόσο επισήμανε ότι θα πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους.
«Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς» είπε ο υπουργός , προσθέτοντας πως «έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία».

Για ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας ατομικών καμερών στους αστυνομικούς που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε πως «λειτούργησαν τότε οι ατομικές κάμερες των αστυνομικών. Ήταν ένα μικρό πιλοτικό πρόγραμμα, που λειτούργησε. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Κακώς κατά την άποψή μου. Η κάμερα διασφαλίζει και τον αστυνομικό, διασφαλίζει και τον πολίτη, διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ορθή διαχείριση περιστατικών, όταν υπάρχουν προβλήματα» και διευκρίνισε πως «αυτή τη στιγμή εκκρεμεί διαγωνισμός, ούτως ώστε να παραλάβουμε κάπου 2.500 body κάμερες που θα φέρουν οι αστυνομικοί και σε περιπολικά και στις ομάδες της ΔΙΑΣ, της δίκυκλης αστυνόμευσης και βεβαίως, κάμερες σταθερές για τους δρόμους. Πιστεύω ότι σύντομα θα τρέξουν αυτοί οι διαγωνισμοί έτσι ώστε να έχουμε σε όλο το φάσμα της αστυνομίας κάμερες».
Κληθείς να απαντήσεις αν ισχύει ότι χιλιάδες κλήσεις στο 100 έμεναν αναπάντητες επειδή ήταν υποστελεχωμένο το τηλεφωνικό κέντρο, απάντησε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να επιστρέψουν άμεσα 40 αστυνομικοί.
«Νομίζω πια ότι θα μπορούμε να απαντάμε σε ένα – δυο λεπτά[…] Συμπληρώνουμε αυτές τις μέρες άλλες 30 κοπέλες αστυνομικούς και αγόρια, νεαρά παιδιά, εκπαιδευμένα, έτσι ώστε η αναμονή να είναι στα πολύ οξυμένα περιστατικά 1-2 λεπτά», όπως είπε.
Σημείωσε ακόμη ότι προσλαμβάνονται αστυνομικοί, αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις αστυνομίας «πολλές φορές η διαχείριση του προσωπικού δεν είναι αυτή που πρέπει. Γι’ αυτό,, ήδη μια πρώτη ενέργεια που κάνω είναι ότι κάλεσα κάποιες εταιρείες μεγάλες διαχείρισης προσωπικού ούτως ώστε να μας κάνουν ένα μοντέλο, με ποιον τρόπο πόσοι θα είναι στα γραφεία, πόσοι πρέπει να απασχολούνται σε κάθε υπηρεσία, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να μετακινήσει προσωπικό από τις κρίσιμες υπηρεσίες».
«Το θέμα μας είναι ότι η εγκληματικότητα περίπου 60 – 65% είναι στην Αττική και το προσωπικό που υπηρετεί εδώ είναι το 35%, ενώ στην περιφέρεια που έχουμε ελάχιστη εγκληματικότητα υπηρετεί το 65%.[…] Ήδη ετοιμάζουμε ένα προεδρικό διάταγμα, ούτως ώστε να δώσουμε κίνητρα σε αυτούς που θέλουν να φεύγουν πιο γρήγορα στην επαρχία, να πηγαίνουν και στις δύσκολες υπηρεσίες[ …] Ένα πράγμα πρέπει να δούμε ότι θα γίνεται πάντα με αξιοκρατία ότι αυτός που υπηρέτησε ένα δύσκολο αστυνομικό τμήμα, σε μια μάχιμη υπηρεσία, όπως είναι η ΔΙΑΣ, η Άμεση Δράση, τα ΜΑΤ, το αστυνομικό τμήμα στη Δυτική Αττική, η Ομόνοια και ούτω καθεξής, αυτός θα μπορεί να έχει ένα ευεργέτημα μετάθεσης σε σχέση με τον άλλον που δεν υπηρέτησε», εξήγησε ο υπουργός.
Επιπλέον, ανέφερε πως «κάθε μέρα επιστρέφουν αστυνομικοί στις μάχιμες υπηρεσίες με εντολή και του πρωθυπουργού». Εκτίμησε ότι «σε πολύ λίγες μέρες θα αποκατασταθεί η ισορροπία στις μάχιμες υπηρεσίες ώστε να μπορούμε να έχουμε πλήρη παρουσία μέσα από τις περιπολίες των ένστολων, τις περιπολίες της ασφάλειας, τις πεζές περιπολίες, τις μονάδες εκείνες που είναι υπεύθυνες για την καταπολέμηση του εγκλήματος σε όλη την Αττική και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές που έχει αυξημένη εγκληματικότητα».

Για Greek Mafia

Τέλος, για την Greek Mafia ανέφερε ότι «είναι κάποιοι δολοφόνοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν έναντι συμβολαίων, υπηρετώντας κάποια άλλα συμφέροντα, να υπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα άνομα συμφέροντα.
Είναι εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν διεισδύσει στην οικονομία, στα καύσιμα, στα λαθραία τσιγάρα και βγάζουνε πάρα πολλά χρήματα. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοινοί εγκληματίες και δολοφόνοι. Ήδη, έχει μια πρώτη επιτυχία η Αστυνομία μετά από πάρα πολλά χρόνια. Σε αυτό τον καμβά θα συνεχίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης