Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγρια κόντρα Φλωρίδη - Παρασκευόπουλου για τον Ποινικό Κώδικα: «Αποφυλακίστηκε όλο το βαρύ έγκλημα, δολοφόνοι, ληστές, βιαστές»

Άγρια κόντρα Φλωρίδη - Παρασκευόπουλου για τον Ποινικό Κώδικα: «Αποφυλακίστηκε όλο το βαρύ έγκλημα, δολοφόνοι, ληστές, βιαστές»
«Τέτοιος νόμος δεν πρόκειται να υπάρξει από μένα» τονίζει ο κ. Φλωρίδης για τον νόμο Παρασκευόπουλου
Την οξεία απάντηση του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου προκάλεσαν τα σχόλια του νυν υπουργού, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος κατήγγειλε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου «αποφυλακίστηκε όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας» και αφέθηκαν ελεύθεροι δολοφόνοι, βιαστές και ληστές.
Ο κ. Φλωρίδης, τοποθετούμενος σε ιδωτικό τηλεοπτικό σταθμό, συνέκρινε τον νέο Ποινικό Κώσικα με τον νόμο Παρασκευόπουλου, δηλώνοντας ότι «τέτοιος νόμος δεν πρόκειται να υπάρξει από μένα».
Πρόσθεσε πως «ο νόμος αυτός οδήγησε στο να αποφυλακιστεί όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας. Με τον νόμο αυτό, όσοι ήταν να απολυθούν το 2023, απολύθηκαν το 2017. Απολύθηκαν από τις φυλακές δολοφόνοι, βιαστές, ληστές. Οι διευθυντές των φυλακών έλεγαν ότι αν η κοινωνία έβλεπε ποιοι αποφυλακίζονται θα είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια τους και δεν θα έβγαιναν έξω. Όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας».
Καταλήγοντας, το άλλοτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «οι αντιλήψεις των υπουργών και των κυβερνήσεων που μετατρέπονται σε αποφάσεις και νόμους έχουν επιπτώσεις και εγώ αξιολογώ τις επιπτώσεις όχι τις προθέσεις. Δεν λέω ότι ο κ .Παρασκευόπουλος είναι εγκληματίας αλλά έχουν μια λάθος αντίληψη καθώς το μυαλό τους είναι στην προστασία των εγκληματιών».

Παρασκευόπουλος: Eπικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη η δήλωση Φλωρίδη

Σχολιάζοντας σε εξίσου οξείς τόνους τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός «οι στατιστικές της βαριάς εγκληματικότητας έδειχναν καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή», ενώ εγκάλεσε τον κ. Φλωρίδη για στοχοποίηση επί του προσωπικού.
Υπογράμμισε πως η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης «είναι επικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου

«Στην περίοδο ισχύος του "νόμου Παρασκευόπουλου" οι στατιστικές της βαριάς εγκληματικότητας έδειχναν μια καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη σημερινή. Όπως φαίνεται, όμως, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ψεύδη μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!
Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Φλωρίδης επιχειρεί τόσα χρόνια μετά τους νόμους 4322/2015 και 4411/2016 να με στοχοποιήσει προσωπικά.
Προφανώς ο κ. Υπουργός γνωρίζει πόσες συνέπειες ύβρεων και απειλών βίας προκάλεσαν τότε στην καθημερινότητά μου οι ψευδολογίες αυτές, που έχουν καταγραφεί άλλωστε επίσημα. Η δήλωση όχι μόνο είναι θλιβερή και ανάξια απάντησης με επιχειρήματα, αλλά κυρίως είναι και επικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης