Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο οδικός χάρτης του Κασσελάκη από το συνέδριο μέχρι τις ευρωεκλογές – Παραμονεύει Τσίπρας, οι πρωτοβουλίες Κατσέλη -Τεμπονέρα

Ο οδικός χάρτης του Κασσελάκη από το συνέδριο μέχρι τις ευρωεκλογές – Παραμονεύει Τσίπρας, οι πρωτοβουλίες Κατσέλη -Τεμπονέρα
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 9,7%
Σχετικά Άρθρα
Ο κόσμος έχει στρίψει προς τα δεξιά, ομονοούν συχνά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι η κεντρώα στροφή του Μητσοτάκη προς την ατζέντα της Αριστεράς και του Κέντρου, έχει δημιουργήσει ρεύμα στα δεξιά της ΝΔ.
Το ρεύμα βέβαια παρατηρείται και ευρωπαϊκά αλλά στην ελληνική επικράτεια η Κεντροαριστερά που εκπροσωπείται από 2 κόμματα έχει καταπέσει πολύ στην υπόληψη του κόσμου.
Γι’ αυτό και παρά τα συνεχή λάθη και τη φθορά, η ΝΔ είναι ακόμα κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Τρομάζουν οι δημοσκοπήσεις, προσπαθεί να φέρει νέους στο κόμμα

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 9,7% και με αναγωγή μπορεί να είναι και λιγότερο.
Αυτό θορύβησε πολλούς στο κόμμα και τον ίδιο τον Κασσελάκη όπου πλέον ψάχνει ανάμεσα σε 3.000 βιογραφικά να βρει νέα στελέχη που θα βγουν μπροστά για να αναθερμάνουν τις σχέσεις της κοινωνίας με το κόμμα.
Η Κουμουνδούρου θα ξεκινήσει με περιφερειακά συνέδρια από την Βόρεια Ελλάδα καθώς στα τέλη του Φλεβάρη είναι προγραμματισμένο το Συνέδριο του κόμματος.
Σημείωση: Μετά το συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στο κέντρο εκπαίδευσης στον Αυλώνα για την υποχρεωτική 20ήμερη θητεία του και μετά θα εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του όπως ορίζει ο νόμος για τους ομογενείς.

Πρώτο crast test το Συνέδριο και οι ευρωεκλογές

Αναμφίβολα οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι το πρώτο crash test της θητείας του μετά τη διάσπαση και την δημιουργία της Νέας Αριστεράς.
Έχει δηλώσει ότι δεν θα φύγει όμως, μπορεί να εκδηλώσουν την άρση της εμπιστοσύνης του κάποια άλλα στελέχη.
Μαθαίνουμε όμως και κάποιες πρωτοβουλίες που παίρνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως για παράδειγμα, η Λούκα Κατσέλη που βλέπει στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Βερβεσός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας αλλά και ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου καθώς και άλλα ευρύτερα στελέχη.

Οι ανεξάρτητες πρωτοβουλίες

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει νοητά και ο Γιώργος Παπανδρέου που ίσως είναι ο πρώτος που έχει δηλώσει υπέρ της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κάθε κόμμα μόνο του δεν μπορεί να νικήσει τη ΝΔ.
Όμως, μαθαίνουμε ότι υπάρχει και άλλη μία πρωτοβουλία που αναπτύσσεται από τον Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος σκοπεύει να κάνει τις παρεμβάσεις του στο Συνέδριο.
Το συγκεκριμένο στέλεχος λογίζεται από κάποιους ως μνηστήρας του Κασσελάκη που υποστηρίζει αμφότερος της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ως τη μοναδική λύση για να χτυπηθεί η Δεξιά.

Η επόμενη μέρα και ο Τσίπρας

Το σημαντικό βαρόμετρο θα είναι φυσικά οι ευρωεκλογές αλλά και η στάση του Αλέξη Τσίπρα την επομένη, ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται από τον Στέφανο Κασσελάκη μέρα με την μέρα.
Η πλευρά Κασσελάκη θα ήθελε να στείλει τον Αλέξη Τσίπρα στην ευρωβουλή για να έχει το κεφάλι της ήσυχο για παν ενδεχόμενο.
Επίσης, ο νέος πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές αλλάζει. Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα του isyriza για όποιον επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα στις ευρωεκλογές.
Αναμένεται να απευθυνθεί με βίντεο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές και να τους καλέσει να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία.

Οι σίγουροι 5 της ευρωλίστας

Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί η λίστα των ενδιαφερόμενων για ένταξη στην ευρωλίστα, θα πραγματοποιηθεί εσωτερικό δημοψήφισμα από τα μέλη του κόμματος, ώστε να επιλεγούν οι υποψηφιότητες.
Προφανώς βέβαια κάποιες θέσεις θα δοθούν στους ήδη υπάρχοντες ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά όπου θα είναι και πάλι υποψήφιοι.
Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά ακόμα.
Πέρα από του Αλέξη Τσίπρα, έχει ακουστεί το όνομα Γιώργου Κύρτσου, του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά που κόπηκε από την Αχτσιόγλου στην Πολιτική Γραμματεία για να κατέβει ως δήμαρχος, ενώ «κλειδωμένο» ακούγεται πως είναι το όνομα του καθηγητή Νικόλαου Φαραντούρη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να απευθύνει λόγο και στους ομογενείς που πλέον θα μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.Όμως δεν ψήφισε την επιστολική ψήφο για τις εθνικές εκλογές και εδώ ίσως έχει πρόβλημα καθώς και ο ίδιος είναι ομογενής και θα έπρεπε, πέρα από τα μικροπολιτικά παιχνίδια της ΝΔ, να ψηφίσει την επιστολική ψήφο.

Μαξιμιλιανός
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης