Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Φραγκογιάννη στις 1-2/2 στην Κωνσταντινούπολη - Συμμετοχή στην 6η Συνεδρίαση Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας

Επίσκεψη Φραγκογιάννη στις 1-2/2 στην Κωνσταντινούπολη - Συμμετοχή στην 6η Συνεδρίαση Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας
Η επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Τουρκία
Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρο της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, καθώς και από πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή.
Αύριο, πρώτη ημέρα της επίσκεψης, οΥφυπουργός θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες της Κωνσταντινούπολης και θα απευθύνει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Kadir Has με θέμα τις προοπτικές της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
Το ίδιο βράδυ, ο κ. Φραγκογιάννης και η ελληνική αντιπροσωπεία και επιχειρηματική αποστολή θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας της Κωνσταντινούπολης Βύρωνας Νικολαΐδης, με τη συμμετοχή και Τούρκων επιχειρηματιών.

Την Παρασκευή 2/2

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, θα λάβει χώρα η 6η συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας, υπό τη συμπροεδρία του κ. Φραγκογιάννη και του Υφυπουργού Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu.
Η ατζέντα της Επιτροπής συμπεριλαμβάνει τις εξής θεματικές: ενέργεια, περιβάλλον, διαχείριση υδάτων, μεταφορές, βιομηχανία, έρευνα και τεχνολογία, γεωργία, τελωνειακή συνεργασία, τουρισμός και πολιτική προστασία.
Παράλληλα με τις εργασίες της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής, οι Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην αποστολή, θα έχουν B2B επαφές και συζητήσεις με ομόλογους Τούρκους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώνει το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) σε συνεργασία με την Enterprise Greece.
Κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ, ο κ. Φραγκογιάννης και η ΓΓΔΟΣΕ κα Μυρογιάννη, καθώς και οι ομόλογοί τους από την τουρκική πλευρά, θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece Μαρίνος Γιαννόπουλος και ο ομόλογός του από την Invest in Turkey θα κάνουν παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στις δύο χώρες.
Η επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τη γειτονική Τουρκία. Στην αποστολή συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από 75 εταιρίες από τους κλάδους των τροφίμων, των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, των τραπεζών, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, όπως ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλης, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης και ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος.
Στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ διοργανώνεται, επίσης, για τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, επίσκεψη στη βιομηχανική ζώνη/τεχνολογικό πάρκο Gebze, αύριο, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, καθώς και συνολική παρουσίαση των βιομηχανικών ζωνών της Τουρκίας από την τουρκική Ένωση Επιμελητηρίων TOBB.
Η επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Φραγκογιάννη στην Κωνσταντινούπολη θα ολοκληρωθεί με ομιλία που οργανώνει η τουρκική δεξαμενή σκέψης Global Relations Forum (GRF) σε συνεργασία με τον τουρκικό σύνδεσμο βιομηχάνων TUSIAD με θέμα: «Ελληνοτουρκικές Οικονομικές Σχέσεις: Προοπτικές και Ευκαιρίες – Η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης