Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα 11 περιστατικά της θητείας Μητσοτάκη που δείχνουν ότι είμαστε… Μπανανία - Το ευρωκοινοβούλιο είπε πικρές αλήθειες

Τα 11 περιστατικά της θητείας Μητσοτάκη που δείχνουν ότι είμαστε… Μπανανία - Το ευρωκοινοβούλιο είπε πικρές αλήθειες
Ε ναι λοιπόν, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα νοσεί βαριά και το ράπισμα από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου θυμίζει ότι στη χώρα πρέπει να δυναμώσουμε τους θεσμούς
Τελικά δεν είναι και πολύ δημοφιλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως πάνε να μας πείσουν τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η δημοτικότητά του περιορίζεται μόνο στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η ΝΔ όντως είναι το κόμμα που ανήκει στο ΕΛΚ με τα μεγαλύτερα ποσοστά απ’ όλα τα άλλα όμορα κόμματα.
Το γιατί εξηγείται από την στροφή στα εθνικά κόμματα που έχουν πάρει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους στην Ευρώπη αλλά και τους ευρωσκεπτικιστές.
Στην Ελλάδα υπάρχει ετεροχρονισμός, σιγά σιγά όμως έρχεται το ρεύμα και εδώ.
Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δείχνει την πραγματική εικόνα που έχει η Ευρώπη για την ελληνική κυβέρνηση.
Οι ευρωπαίοι ευρωβουλευτές και μαζί τους αρκετοί φιλελεύθεροι θεωρούν ότι λίγο πολύ η Ελλάδα είναι μία Μπανανία, με μηδενικό κράτος δικαίου.
Και πως θα ήταν διαφορετικά όταν στην προηγούμενη θητεία οι πολίτες έζησαν στο πετσί τους τα εξής:

1)Να παραβιάζονται βασικά δικαιώματα του πολίτη με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid, με το υποχρεωτικό lock down και με τον περιορισμό της ελευθερίας σε όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

2)Να έχουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό για Covid και να είναι η Ελλάδα η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με το πληθυσμό της.

3) Να υπάρχει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων το οποίο να περιλαμβάνει χιλιάδες πολίτες, πολιτικούς, υπουργούς, επιχειρηματίες και να μην ανοίγει «μύτη». Να στέλνεται η υπόθεση στην Δικαιοσύνη και ακόμα να μην υπάρχει πόρισμα.

4)Να φιμώνεται η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών για να μην εξετάσει τα στοιχεία της υπόθεσης και να διασύρεται ο πρόεδρός της από τα φίλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

5)Τα ΜΜΕ να παίρνουν εκατομμύρια (όχι προφανώς το ΒΝ) για να διαφημίσουν το «Μένουμε σπίτι» και έτσι να μην επικρίνουν την κυβέρνηση για τις αστοχίες της.

6) Να συμβαίνει αυτό το δυστύχημα στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς, να επεμβαίνει ο ευρωπαίος εισαγγελέας για την υπόθεση και η υπόθεση να παρκάρεται στην Δικαιοσύνη μέχρι να ξεχαστεί, χωρίς να αναζητηθούν υπουργικές ευθύνες και η κυβέρνηση να θολώνει την εξεταστική επιτροπή ψάχνοντας αιτίες από το 2000 και μετά…

7)Να γίνεται το ναυάγιο στην Πύλο και το Λιμενικό να μην επεμβαίνει εξαρχής για να σώσει το καταδικασμένο σε βύθιση πλοιάριο και έτσι να σώσει εκατοντάδες ψυχές.

8)Να έρχονται οπαδοί ξένης ομάδας στη χώρα χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, να πηγαίνουν και να μαχαιρώνουν έλληνα οπαδό και ακόμα και τώρα να μην γνωρίζουμε ποιος είναι ο θύτης.

9) Να έχουν γίνει τόσα επεισόδια αθλητικής βίας, να σκοτώνονται αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας στα επεισόδια αυτά, με γνωστούς όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά να μην συλλαμβάνεται κανένας για να μην θιγεί κάποιος επιχειρηματίας που το κράτος τα βάζει με τον οπαδικό στρατό του…

10) Να έχουμε πλημμύρες και καεί από πυρκαγιές και το ανύπαρκτο κράτος να μην μπορεί να σβήσει τις φωτιές και να επέμβει γρήγορα για να σώσει τους ανθρώπους που πνίγηκαν. Να μην υπάρχει ακόμα πόρισμα για τα ανεπαρκή έργα υποδομών στην Θεσσαλία και να μην έχει λογοδοτήσει ακόμα ο απερχόμενος περιφερειάρχης…

11) Να έχουμε παρατεταμένη ακρίβεια στο ράφι ενώ έχει πέσει το ενεργειακό κόστος και να μην γίνονται καθημερινά έλεγχοι. Τα ίδια προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερους μισθούς να πωλούνται φθηνότερα και στην Ελλάδα ακριβότερα.

Ε ναι λοιπόν, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα νοσεί βαριά και το ράπισμα από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου θυμίζει ότι στη χώρα πρέπει να δυναμώσουμε τους θεσμούς.
Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη έστρωσε ένα αφήγημα ανάπτυξης και επενδύσεων – το οποίο βέβαια έχει πήλινα πόδια- αλλά κατά τα άλλα στην θητεία του Κ. Μητσοτάκη συνέβησαν πολλά σκάνδαλα και έχει δημιουργηθεί μεγάλη διαπλοκή εξουσίας-ΜΜΕ.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και το πόρισμα του ευρωκοινοβουλείου βάζει τέλος στις βλέψεις του Μητσοτάκη για μεγάλη θέση στην ΕΕ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης