Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος εναντίον Netflix: Προσφυγή στο ΕΣΡ για τη σειρά που παρουσιάζει γκέι τον Μέγα Αλέξανδρο

Βελόπουλος εναντίον Netflix: Προσφυγή στο ΕΣΡ για τη σειρά που παρουσιάζει γκέι τον Μέγα Αλέξανδρο
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισημαίνει ότι η σειρά παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο, «χωρίς να υφίστανται ιστορικά τεκμήρια»
Στο ΕΣΡ προσφεύγει ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος καταγγέλοντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα Netflix για σειρά με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλέξανδρου.
Η σειρά παρουσιάζει τον Μακεδόνα στρατηλάτη να έχει ερωτικές σχέσεις με τον Ηφαιστίωνα.
Στην προσφυγή του, ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει ότι η σειρά παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο, «χωρίς να υφίστανται ιστορικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο».

«Πολιτικές σκοπιμότητες» πίσω από το Netflix

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εγκαλεί, την πλατφόρμα για πολιτικές σκοπιμότητες που τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει «τη μορφή εκστρατείας προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της επονομαζόμενης ως LGTBQ+ κοινότητας».
«Ο Μέγας στρατηλάτης που κατέκτησε το σύνολο σχεδόν του τότε γνωστού κόσμου, που αποτελεί την ενσάρκωση των ιδανικών της ανδρείας και της αρρενωπότητας, παρουσιάζεται τεχνηέντως και ψευδώς ως ομοφυλόφιλος, να ερωτοτροπεί παθιασμένα με τους αξιωματικούς του, ώστε μέσα από την εργαλειοποίηση όσων εκείνος συμβολίζει, να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της LGTBQ+ κοινότητας» τονίζει χαρκατηριστικά.
Περαιτέρω, απαιτεί η εταιρεία να λογοδοτήσει για το «ιστορικό ανοσιούργημα» και απαιτεί άμεσες ενέργειες από το ΕΣΡ.

Στον χορό και η «Νίκη»

Επισημαίνεται πως το Netflix κατήγγειλε και η Νίκη, καθώς με Επίκαιρη ερώτηση καλεί την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να προστατεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να προβεί στις δέουσες ενέργειες κατά των ιδιοκτητών της εταιρίας NETFLIX για την σκόπιμη παραποίηση ιστορικών στοιχείων της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης