Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Αιμορραγούν ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες - Εκπλήξεις στη δημοφιλία των υπουργών

Δημοσκόπηση Alco: Αιμορραγούν ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες - Εκπλήξεις στη δημοφιλία των υπουργών
Οι Σπαρτιάτες του Βασίλη Στίγκα έχουν ακόμα πιο τραγική συγκομιδή αφού μόλις το 46% των φηφοφόρων που στήριξαν το κόμμα τον Ιούνιο του 2023, προτίθεται να τους ψηφίσει εκ νέου
Σχετικά Άρθρα
Ραγδαία αποσυσπείρωση καταγράφουν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι Σπαρτιάτες, στο β' μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Η μεν Κουμονδούρου εμφανίζει συσπείρωση μόλις 54%, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του στις εθνικές εκλογές έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.
Ενώ οι Σπαρτιάτες του Βασίλη Στίγκα έχουν ακόμα πιο τραγική συγκομιδή αφού μόλις το 46% των φηφοφόρων που στήριξαν το κόμμα τον Ιούνιο του 2023, προτίθεται να τους ψηφίσει εκ νέου.
Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, προς τη Νέα Αριστερά (10%), προς το ΠΑΣΟΚ (4%) το οποίο βρίσκεται πλέον καθαρά στη δεύτερη θέση αλλά και προς το ΚΚΕ το οποίο φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό και απειλεί την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς το κυβερνών κόμμα, η ΝΔ φτάνει στο 70% γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις απώλειες στην πρόθεση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές.
Τα πιο υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%).
Ως προς το κριτήριο της ψήφου στις ευρωεκλογές, το 38% αναφέρει την οικονομία, το 17% τα κοινωνικά ζητήματα και το 16% την ιδεολογία.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εικόνα των υπουργών, καθώς ο Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 12%, που φάινεται να χρέωνεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Άλλωστε, ο Υπουργός Παιδείας καταγραφόταν ως ο πλέον δημοφιλής στις έως τώρα μετρήσεις.
Στις υπόλοιπες θέσεις ακολουθούν ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης (10%), ο Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (4%).
Το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας» ενώ το 18% δεν απαντά.
1_556.JPG

2_398.JPG

3_248.JPG

4_151.JPG

5_117.JPG

7_57.JPG

8_70.JPG

9_62.JPG

10_26.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης