Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φακέλωμα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του νέου κανονισμού Prüm II καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Φακέλωμα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του νέου κανονισμού Prüm II καταγγέλλει το ΚΚΕ
«Το δε άρθρο 56 ιδιαίτερα συνιστά μνημείο υποκρισίας, καθώς δίνει το πράσινο φως για ένα όργιο παρακολούθησης» σημειώνει ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Αλαβάνος
Στη συζήτηση σχετικά με την «Αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δεδομένων για την αστυνομική συνεργασία (“Prüm II”)» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ανέφερε τα εξής στην ομιλία του:
«Ο υπό συζήτηση κανονισμός "Prüm II" γιγαντώνει το ευρωενωσιακό φακέλωμα. Στην ήδη υπάρχουσα αυτοματοποιημένη ανταλλαγή DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αδειών κυκλοφορίας, τώρα προστίθενται εικόνες προσώπου, η φωτογραφία ενός διαδηλωτή, ενός απεργού, αλλά και κάθε είδους στοιχεία που συλλέγει η αστυνομία. Όλα τα παραπάνω κοινοποιούνται άμεσα σε ΕΕ, Europol και κράτη - μέλη.
Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ και τα αστικά κόμματα δεν έχουν αντιρρήσεις για τις "παρακολουθήσεις" όταν αυτές γίνονται από το αστικό κράτος πάντα σε βάρος του λαού.
Το δε άρθρο 56 ιδιαίτερα συνιστά μνημείο υποκρισίας, καθώς δίνει το πράσινο φως για ένα όργιο παρακολούθησης, αναθέτοντας στις ίδιες τις κατασταλτικές αρχές και την Europol τον "αυτοέλεγχό" τους.

ΛΑλαβανος.JPG
Ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος

ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις είναι ασύμβατες με έννοιες όπως δημοκρατικές ελευθερίες και λαϊκά δικαιώματα.
Οι λαοί, σε σύγκρουση με το κράτος των λίγων και τους νόμους τους, μπορούν να εξασφαλίσουν τα συλλογικά δικαιώματά τους, διεκδικώντας με την πάλη τούς την ανατροπή του επικίνδυνου κατασκοπευτικού σε βάρος του λαού νομοθετικού πλαισίου, που στην Ελλάδα υλοποίησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης