Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το στεγαστικό είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας που κάνει τικ-τοκ, έτοιμη να εκραγεί

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το στεγαστικό είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας που κάνει τικ-τοκ, έτοιμη να εκραγεί
"​​Μακροχρόνια τη λύση δίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, οργανισμός και συνεργασία με μεγάλους δήμους, για κοινωνικές κατοικίες ως μόνος τρόπος για ανάσχεση των τιμών, ανακούφιση των νέων, ευάλωτων και αστέγων", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
"Η αλήθεια είναι σκληρή κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση συντηρεί την φούσκα του real estate και το στεγαστικό εκρήγνυται. Δεν χρυσώνεται με χαριτωμενιές στο αγαπημένο σας ΤικΤοκ", τονίζει το Τμήμα Στεγαστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Tik Tok.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, "η στεγαστική κρίση χτυπά κυρίως τους νέους και τις νέες οικογένειες. Πάνω από το 50% του εισοδήματος φεύγει στο ενοίκιο και σε λογαριασμούς. Το 39% των νοικοκυριών καθυστερούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις. Το 72% των νέων 18 έως 34 χρονών, μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο. Οι τιμές των ακινήτων έφτασαν εκείνες του 2009, αλλά οι μισθοί υπολείπονται 20% και σε συνθήκες πληθωρισμού.
Λείπουν 200.000 κατοικίες και αντί να αυξάνουν την προσφορά, μεγαλώνουν τη ζήτηση, εκτινάσσοντας τις τιμές και στις λαϊκότερες γειτονιές. Αυτό κάναν με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» (πρόγραμμα 1 δις, τελικά για 2.500 έως 3.500 κατοικίες, όταν με 1 δις η Ισπανία ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης 20.000 κοινωνικές κατοικίες).
​Το ίδιο συμβαίνει και με τη Golden Visa. Όσο και αν αυξηθεί το όριο της σε ¨κορεσμένες¨ περιοχές, αυτό απλώς μετακυλά παραδίπλα το πρόβλημα, στερεί σπίτια, εκτινάσσει ενοίκια. Προσελκύει διεθνείς φοροφυγάδες και διεφθαρμένους που επιδιώκουν ξέπλυμα χρήματος".

Τι απαιτείται

"Κάθε φιλολαϊκή στεγαστική πολιτική πρέπει να ξεκινά από την άμεση κατάργηση της (Golden Visa) χωρίς μεταβατικό χρόνο, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.
"​Χρειάζονται επίσης άμεσα αντικίνητρα και πολύπλευρη πίεση στους servicers, για να λειτουργήσουν τις κατοικίες που έχουν στην κατοχή τους και τις κρατούν κλειστές. Κατά δήλωση τους είναι 300.000 ακίνητα.
​Να δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες να βάλουν στην αγορά κενά ακίνητα που διαθέτουν.
​Απαιτείται κρατική παρέμβαση συγκράτησης του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων και των νέων μισθωτηρίων", υπογραμμίζει το κόμμα.
"​​Μακροχρόνια την λύση δίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, οργανισμός και συνεργασία με μεγάλους δήμους, για κοινωνικές κατοικίες ως μόνος τρόπος για ανάσχεση των τιμών, ανακούφιση των νέων, ευάλωτων και αστέγων", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης