Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εβδομάδα-φωτιά για Μαξίμου: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ(;), ομιλία-κόλαφος από Σαμαρά και το μέτωπο με αγρότες

Εβδομάδα-φωτιά για Μαξίμου: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ(;), ομιλία-κόλαφος από Σαμαρά και το μέτωπο με αγρότες
Τα τρία μέτωπα που θα κοστίσουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Σε εβδομάδα φωτιά εξελίσσεται η τρέχουσα βδομάδα για τη Νέα Δημοκρατία.
Πρώτον έχει να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το οποίο δεν μπορεί να κλείσει αν η κυβέρνηση δεν δώσει κάτι καλό στους αγρότες.
Όπως διαβεβαίωνε ο Μάκης Βορίδης ο οποίος έχει αναλάβει χρέη συνομιλητή των αγροτοσυνδικαλιστών, ο «Πρωθυπουργός ετοιμάζει μεγάλη πρόταση για το θέμα της ενέργειας σε σχέση με τους αγρότες» και αυτό προμηνύει ότι μάλλον θα γίνει ευνοϊκή πρόταση για το ρεύμα των αγροτών.
Όμως, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τους αγρότες σήμερα στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, η ΝΔ δεν πρόκειται στις επόμενες εκλογές να περιμένει την στήριξη που είχε από την συγκεκριμένη ομάδα όπου το 48% των αγροτών την ψήφισαν στις εκλογές του 2023.
Όποτε η κυβέρνηση είναι χαμένη στο θέμα των αγροτών ανεξαρτήτως αποτελέσματος των συναντήσεων.

Πληθαίνουν οι συνταγματολοι που θεωρούν αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο

Στο θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, η κυβέρνηση κινδυνεύει να εκτεθεί καθώς ολοένα και περισσότεροι συνταγματολόγοι τονίζουν ότι δεν είναι συμβατό με το ελληνικό Σύνταγμα και δεν μπορούν να υπάρξουν μη κρατικά πανεπιστήμια αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Η πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ τονίζει ότι στο άρθρο 16 υπάρχει ρητή απαγόρευση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Ο Ξενοφώντας Κοντιάδης, γνωστός συνταγματολόγος ο οποίος σε πολλά νομοσχέδια ήταν και σύμβουλος της κυβέρνησης, θεωρεί ότι το νομοσχέδιο του Κ. Πιερρακάκη θα οδηγηθεί σε πολιτικό φιάσκο καθώς είναι αντισυνταγματικό και θα καταπέσει.
Μαζί του και άλλοι γνωστοί συνταγματολόγοι όπως ο Κ. Χρυσόγονος και ο Γ. Σωτηρέλλης.
Υπόψιν, πολλοί από αυτούς τους συνταγματολόγους δεν είναι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, όμως, θεωρούν ότι είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο.
Φανταστείτε, λοιπόν, μία εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης να εκπέσει στο ΣτΕ, αμέσως θα οδηγηθούμε σε πολιτικό φιάσκο και μεγάλη πολιτική ήττα για την κυβέρνηση.

Η ομιλία Σαμαρά την Πέμπτη θα συνταράξει το Μαξίμου

Όμως, το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι την Πέμπτη μιλάει στην Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στο στόχαστρό του θα βρεθεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίζεται την ίδια μέρα.
Ο κ. Σαμαράς θα επιτεθεί στην κυβέρνηση για το «αχρείαστο» νομοσχέδιο αφού πιστεύει ότι το 2016 το σύμφωνο συμβίωσης είχε λύσει τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για «καταχρηστικό δικαιωματισμό» και για ατζέντες που δεν ταιριάζουν στην παράταξη.

Τι θα πει ο Σαμαράς

Βεβαίως, θα υπερασπιστεί την ελληνική οικογένεια, την Εκκλησία και την παράδοση ενώ αναμένεται να κάνει νύξη και για την κεντροαριστερή στροφή που έχει πάρει η ΝΔ, που από κόμμα έγινε χώρος…
Όμως, δεν θα θίξει την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+ μόνο, αλλά και το μεταναστευτικό και ίσως την εξωτερική πολιτική και την άνευ όρων παράδοση των F16 στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε κανέναν να μη σηκώσει το γάντι που θα πετάξει ο Σαμαράς.
Η ομιλία του θα ενδυναμώσει το μέτωπο βουλευτών μέσα στη ΝΔ, που είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απόσχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ουσιαστικά για ένα νομοσχέδιο που δεν ταιριάζει στη φύση και το dna της Νέας Δημοκρατίας.
Συνολικά τα 3 μέτωπα θα κοστίσουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία- έχουμε ξαναπεί- θα φτάσει στις ευρωεκλογές με αποδεκατισμένη βάση και δυσαρεστημένη δεξαμενή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης