Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λάθος στην καταμέτρηση ψήφων - Ακόμα ένα «γαλάζιο» όχι στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Λάθος στην καταμέτρηση ψήφων - Ακόμα ένα «γαλάζιο» όχι στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Ακόμα μία αρνητική ψήφο στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μετρά η ΝΔ
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα ένα «όχι» προστέθηκε στις αρνητικές ψήφους από το στρατόπεδο της ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο λόγος για την ψήφο του Γεώργιου Καρασμάνη, ο οποίος αν και καταψήφισε το νομοσχέδιο, η ψήφος «πέρασε» στα… υπέρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης (15/2/2024), ο κ. Καρασμάνης ψήφισε ηλεκτρονικά ωστόσο δεν πάτησε το τελικό πλήκτρο «επιβεβαίωση» προκειμένου να καταχωρηθεί η ψήφος του, με αποτέλεσμα η υπηρεσία της Βουλής να του ζητήσει να επιστρέψει προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Ο βουλευτής της ΝΔ όντως επέστρεψε γύρω στις 23:00 στην αίθουσα, ζήτησε ωστόσο να μην επαναλάβει την ηλεκτρονική διαδικασία αλλά να ψηφίσει συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα σε χαρτί. Όπως και συνέβη με τον κ. Καρασμάνη να ψηφίζει αρνητικά και επί της αρχής αλλά και επί όλων των άρθρων για τα οποία είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Ωστόσο, η ψήφος του καταμετρήθηκε στις θετικές.
Τελικά, η Βουλή εξέδωσε σήμερα (16/2/2024) ανακοίνωση για τη διόρθωση του χθεσινοβραδινού αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Η ανακοίνωση της Βουλής

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση της Βουλής αναφέρονται τα εξής:
«Κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιου Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης