Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλυπτά του Παρθενώνα - Οργισμένη αντίδραση Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Μηδενικός σεβασμός

Γλυπτά του Παρθενώνα - Οργισμένη αντίδραση Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Μηδενικός σεβασμός
Η Λίνα  Μενδώνη έκανε λόγο για μηδενικό σεβασμό στα αριστουργήματα του Φειδία και για ευτελισμό των οικουμενικών αξιών που εκπέμπει το μνημείο
Την έντονη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, προκάλεσε η επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Η κα Μενδώνη έκανε λόγο για μηδενικό σεβασμό στα αριστουργήματα του Φειδία και για ευτελισμό των οικουμενικών αξιών που εκπέμπει το μνημείο.
Μάλιστα, η υπουργός υπογράμμισε πως οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται και πλέον, ". είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως".
Συγκεκριμένα, η κα Μενδώνη δήλωση τα εξής:
"Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως".

Η επίδειξη μόδας

Ο σχεδιαστής Erdem Moralioglu, τουρκοβρετανικής καταγωγής, επέλεξε να κάνει την επίδειξη μόδας της εταιρείας ρούχων Erdem,στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου.
Πρόκειται για τη συλλογή φθινόπωρου-χειμώνα 2024 που είναι εμπνευσμένη από τη Μαρία Κάλλας και την ερμηνεία της στην όπερα Μήδεια το 1953 στη Σκάλα του Μιλάνου.
brit.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης