Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Παππάς: Αυτοκτονικά τα σενάρια για πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - Συμβουλευτικό το ερωτηματολόγιο

Π. Παππάς: Αυτοκτονικά τα σενάρια για πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - Συμβουλευτικό το ερωτηματολόγιο
Θεωρώ ότι πολλή σκόνη σηκώθηκε και υπερβολική αντίδραση προκλήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Π. Παππάς
Σχετικά Άρθρα
«Αυτοκτονικά, αν υπάρχουν» χαρακτήρισε τα σενάρια περί πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα και η νέσα συνεδρίαση σήμερα (20/2) της Πολιτικής Γραμματείας.
«Νομίζω από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν καταθέσει τη ζωή τους στο κόμμα αυτό, δεν έχει τη διάθεση να αυτοκτονήσει και να αμφισβητήσει τον εκλεγμένο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιο λόγο, για ένα ερωτηματολόγιο;», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Παππάς μιλώντας στο ERTNews , κάνοντας λόγο για υπερβολική αντίδραση από τα στελέχη του κόμματος , αλλά και προβληματικό το να συνεδριάζουν για αυτό τα κορυφαία όργανα του κόμματος αντί για τα προβλήματα της κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «αυτό το οποίο έγινε είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να απευθύνει ένα ερωτηματολόγιο, κυρίως συμβουλευτικό, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ερωτήσεις τις οποίες συζητάμε όλοι καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ».
Το ερωτηματολόγιο θα λειτουργήσει συμβουλευτικά, «δεν καταργεί τα όργανα, δεν καταργεί τη συντεταγμένη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο», ξεκαθάρισε.
Υπενθύμισε δε, ότι ήδη ο Αλέξης Τσίπρας το 2019 είχε μιλήσει για ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε όνομα πριν από τρία χρόνια, προσθέτοντας το Προοδευτική Συμμαχία στο όνομά του.
«Αποχωρώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο και ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναδυθεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και να ανέβουν τα ποσοστά μας. Δεδομένων αυτών των συνθηκών, ο Πρόεδρος έθεσε τα ερωτήματα τα οποία συζητάμε όλοι μεταξύ μας καθημερινά. Θεωρώ ότι πολλή σκόνη σηκώθηκε και υπερβολική αντίδραση προκλήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.
Κατά τον ίδιο, «η εσωστρέφεια δεν παράγει αυτή τη στιγμή κάποιο αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένα βήμα πίσω», ενώ «τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εδώ και πολλούς μήνες είναι καθηλωμένα, αλλά εδώ και χρόνια είναι σε πτωτική πορεία και οι δύο εκλογικές ήττες, τις οποίες έχουμε υποστεί. Αυτός είναι ο προβληματισμός που πρέπει να έχουμε και ακόμα μεγαλύτερος το πώς θα αντιστοιχιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις ανάγκες της κοινωνίας και στις ανάγκες της κοινωνίας του 2024. Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει και νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό δεν λειτουργεί θετικά. Καλώ τους καλώ τους συντρόφους μου με ομόνοια, με σύνεση και περίσκεψη να βαδίσουμε στο συνέδριο της Πέμπτης».

Για Κασσελάκη

Σε ερώτηση για τα όσα καταλογίζονται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, για κινήσεις του σε ένα κόμμα προσωποπαγές, υπογράμμισε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και τα όργανα έχουν συγκληθεί περισσότερες φορές από όσες έχουν συγκληθεί τα προηγούμενα χρόνια, ο πρόεδρος απευθύνεται στη βάση και τους καλεί να συναποφασίσουν.
Ο ίδιος είπε ότι ψήφισε ήδη και οι ερωτήσεις είναι κρίσιμες , ενώ εκφράζουν την ανάγκη για την αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαστε ένα κόμμα το οποίο καταστατικά λέμε ότι ξεκινάμε από την Αριστερά και φτάνουμε στο προοδευτικό κέντρο. Άρα είμαστε ένα κεντροαριστερό κόμμα. Νομίζω ότι όποιος το αρνείται αυτό, δεν βλέπει την πραγματικότητα. Έχουμε χαρακτηριστικά αριστερού κόμματος και αριστερού κόμματος, αλλά από τη στιγμή που έχει συγκροτηθεί απέναντί μας ένα κεντροδεξιό μέτωπο με την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, νομίζω ότι αυτό το οποίο πρέπει να κάνει ο αντίπαλος πόλος στην Ελλάδα είναι να συσπειρωθεί και να προτείνει μια εναλλακτική πρόταση στις πολιτικές αυτές», συμπλήρωσε.
Κληθείς να απαντήσει εάν ο στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να απομακρύνει από το κόμμα όλα τα παλιά στελέχη, υποστήριξε πως θέλει να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη εκείνα τα οποία θέλουν και μπορούν να δουλέψουν για τη νέα εποχή, ενώ για το κατά πόσο η ριζική αλλαγή την οποία επιδιώκει έχει τη στήριξη του Α. Τσίπρα, απάντησε πως τη θεωρεί δεδομένη από τη στιγμή που ως τέως Πρόεδρος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτό που έχει σημασία είναι μια πλειοψηφική στήριξη από την ελληνική κοινωνία.
Ο ίδιος χαρακτήρισε πρόβλημα το να μην συνεδριάζουν τα κορυφαία όργανα του κόμματος για τα θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία.
Για το ενδεχόμενο αναβολής του συνεδρίου, ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί δεν μπορεί να αναβληθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης