Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην ανυπαρξία του 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ του άπειρου Κασσελάκη - Το μπάχαλο «βολεύει» τον Τσίπρα - Σενάριο επιστροφής του πριν τις εθνικές εκλογές

Στην ανυπαρξία του 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ του άπειρου Κασσελάκη - Το μπάχαλο «βολεύει» τον Τσίπρα - Σενάριο επιστροφής του πριν τις εθνικές εκλογές
Το ζήτημα είναι εάν η επιστροφή του κ. Τσίπρα θα γίνει μέσω ΣΥΡΙΖΑ (δύσκολο, δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν παραιτείται) ή μέσω μια νέας... προοδευτικής… πρωτοβουλίας
Σχετικά Άρθρα
Αρνούμενος να προσαρμοστεί στις… επιταγές του ΣΥΡΙΖΑ και στη γραφειοκρατία της Κουμουνδούρου, αλλά και την ίδια στιγμή αδυνατώντας να παρουσιάσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω στο 4%. Όσον κι αν ο ίδιος επιμένει ότι μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η «ανυπαρξία» πρότασης, η απουσία ελέγχου στην κυβέρνηση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αμφιβολίες στο εκλογικό σώμα. Ο χρόνος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρά αντίστροφα…
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει επιστρέψει στην επικαιρότητα. Άλλωστε εάν υπάρχει ένας άνθρωπος -εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη- ο οποίος «ευνοείται» από το σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο… Αλέξης Τσίπρας. Ήδη, άνθρωποι από το περιβάλλον του μιλούν για το σενάριο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού ακόμα και πριν τις εθνικές εκλογές. Το ζήτημα είναι εάν η επιστροφή του κ. Τσίπρα θα γίνει μέσω ΣΥΡΙΖΑ (δύσκολο, δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν παραιτηθεί ακόμα κι αν στις ευρωεκλογές χάσει με 20 μονάδες διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ή μέσω μια νέας... προοδευτικής… πρωτοβουλίας. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει ως ο πολιτικός που... έκανε τα μαθήματά του και γυρίζει ωριμότερος για να ενώσει τη λεγόμενη ριζοσπαστική αριστερά με τη σοσιαλδημοκρατία.

«Aπό ό,τι έχω καταλάβει και χωρίς να έχω πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει την ιδέα (σ.σ. της επιστροφής). Τώρα, μένει να φανεί τι μορφή θα έχει, αν θα είναι απλώς μία παρέμβαση ή θα έχει μονιμότερο χαρακτήρα» δήλωνε χθες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλουγλου.
«Θα βοηθούσε πάρα πολύ (σσ. η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα), δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας» δήλωνε την ίδια ημέρα, ο Γιώργος Τσίπρας.
Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί καθημερινά με Αλέκο Φλαμπουράρη, Όλγα Γεροβασίλη, ενώ έχει μία πολύ καλή άποψη για τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος είναι από τους άνθρωπους που βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το συνέδριο

Η στάση που θα τηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αρχίσει αύριο (22/2/2024) θα αποτελέσει ένα καλό δείγμα για τις προθέσεις του. Κι αυτό διότι είτε η παρουσίασα του είτε η απουσία του θα αποτελέσουν πολιτικό μήνυμα.
Εάν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να παρευρεθεί στο συνέδριο, θα είναι «αναγκασμένος» να απευθύνει ομιλία, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι απαραίτητο να λάβει θέση... Σε αυτή την περίπτωση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο περιεχόμενο της ομιλίας του. Στον αντίποδα, σε περίπτωση που αποφασίσει να μην συμμετέχει, η απουσία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως δυσαρέσκεια όσον αφορά τις εξελίξεις στο κόμμα (που ο ίδιος οδήγησε στην κυβέρνηση και το άφησε ως αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα κινδυνεύει να επιστρέψει στο 4%) αλλά και ως προάγγελος για τα μελλοντικά του σχέδια.

Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Εν μέσω αυτών των διεργασιών και εξελίξεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή στην πολιτική σκηνή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και η προσχώρηση του στη Νέα Αριστερά.
O Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Αθηνών.
Μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στο Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και για πανεπιστημιακές μελέτες. Υπήρξε διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης