Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ με 36,5% αλλά με κόκκινες κάρτες για ακρίβεια, εγκληματικότητα - ΠΑΣΟΚ 14,9%, ΣΥΡΙΖΑ 13,3%

Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ με 36,5% αλλά με κόκκινες κάρτες για ακρίβεια, εγκληματικότητα - ΠΑΣΟΚ 14,9%, ΣΥΡΙΖΑ 13,3%
Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά τη ΝΔ ως προς το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής ενώ ξεκάθαρες είναι οι κόκκινες κάρτες για ακρίβεια και έκρηξη εγκληματικότητας
Σχετικά Άρθρα
Πρώτη παραμένει η ΝΔ στην αξιολόγηση των πολιτών αλλά οι κόκκινες κάρτες έχουν αρχίσει να αυξάνονται και συνολικά κρίνεται αρνητικά σε μία σειρά βασικούς τομείς του κυβερνητικού έργου.
Οι πολίτες την κρίνουν αρνητικά ως προς το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής ενώ ξεκάθαρες είναι οι κόκκινες κάρτες για ακρίβεια και έκρηξη εγκληματικότητας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της εκτίμησης Ελληνική Λύση και Νίκη είναι από τα κερδισμένα κόμματα με άνοδο των ποσοστών τους ενώ συνεχής είναι η συρρίκνωση των Σπαρτιατών.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές 2024 η ΝΔ έχει το προβάδισμα με 36,5% έναντι 14,9% του ΠΑΣΟΚ και 13,3% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,7%, Ελληνική Λύση 8%, Νίκη 4,9% Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, ΜέΡΑ 25 2,7%, Νέα Αριστερά 2,5% και Σπαρτιάτες 2%.
Τα Λοιπά Κόμματα φτάνουν το 2,4%.
ektimisi_12.JPG

Πρόθεση ψήφου: Στο 28,5% η ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές 2024 η ΝΔ έχει το προβάδισμα με 28,5% έναντι 11,7% του ΠΑΣΟΚ και 10,4% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,8%, Ελληνική Λύση 6,3%, Νίκη 3,8% Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, ΜέΡΑ 25 2,1%, Νέα Αριστερά 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.
Τα Λοιπά Κόμματα φτάνουν το 2,8% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ξεπερνά το 13,4%.

prothesi_24.JPG


Κόκκινες κάρτες για ακρίβεια - εγκληματικότητα - διαφθορά

Οι πολίτες με συντριπτικά ποσοστά άνω του 70% κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση στο μέτωπο της καταπολέμησης του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας ενώ βασικό πρόβλημα της κοινωνίας παραμένει αυτό της ακρίβειας.
Αρνητική σε ποσοστό 70% είναι η κρίση των πολιτών στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

akriveia_7.JPG

plithorismos_1.JPG

egklimatikotita_2.JPG

Μη κρατικά ΑΕΙ, Αγρότες

Ως προς την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη με οριακό προβάδισμα υπέρ της λειτουργίας παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων ενώ τάσσεται υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Θετικά διακείμενη είναι η πλειονότητα των ερωτηθέντων για τον γάμο ομόφυλων.
Η  ανάλυση για το θέμα των ΑΕΙ έχει ενδιαφέρον. Η ηλικιακή κατηγορία 17-27, που αφορά δηλαδή κυρίως το νομοσχέδιο, τάσσεται κατά κατά 59%.
Ειδικά δε οι φοιτητές, τάσσονται κατά σε ποσοστό 68%.
Οι κοινωνικές ομάδες που είναι υπέρ, είναι αυτές των συυνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών.
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κυβέρνηση παίρνει ιδιαίτερα αρνητική βαθμολογία και σε ένα ζήτημα που το θεωρεί «αιχμή» των μεταρρυθμίσεών της, αυτό της παιδείας, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.
aei_5.JPG
agrotes_2.JPG

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης