Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαύρος (MRB): Ο Τσίπρας θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς

Μαύρος (MRB): Ο Τσίπρας θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς
Ο κ. Μαύρος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο Αλέξης Τσίπρας μελετά άλλους πολιτικούς και «θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς»
«Μη αναμενόμενη» χαρακτήρισε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, μία ημέρα μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αλλά και την προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλές εσωκομματικές εκλογές.
Ο κ. Μαύρος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο Αλέξης Τσίπρας μελετά άλλους πολιτικούς και «θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς». Ωστόσο, η παρέμβασή του είχε μέσα της αμυντικά συστατικά, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν βαφτίζεις «μεγάλο» τον Μητσοτάκη, τότε μικραίνεις εσύ

«Αν μου λέγατε να διαβάσω το πολιτικό σκηνικό, θα σας έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική και οι πολιτικοί γράφουν ιστορία», σημείωσε, λέγοντας ότι «δεν κάνεις συνομιλητή τον αντίπαλο, κάνεις συνομιλητή τα προβλήματα του τόπου, την κοινωνία και τους πολίτες».
Επικρίνοντας ένα κομμάτι της ομιλίας του κ. Κασσελάκη στο 4ο Συνέδριο του κόμματος και την αναφορά που έκανε στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «Όταν βαφτίζεις “μεγάλο” τον Μητσοτάκη, τότε μικραίνεις εσύ».
Μάλιστα, όπως είπε, το συνέδριο πήγαινε κακήν κακώς και ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβασή του έθεσε το πραγματικό ζητούμενο, την έλλειψη εμπιστοσύνης στον αρχηγό.
«Όλο αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Τους τελευταίους 8 μήνες το μόνο που δεν κάνει (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι να συζητάει τα προβλήματα των Ελλήνων και του τόπου. Συζητάει δυναμικές εσωτερικές μέσα στο κόμμα», σημείωσε. Απαντώντας σε ερώτηση πώς κινείται δημοσκοπικά το κόμμα λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές δήλωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά κινείται στο 12%».

Πώς σχολίασε την μέχρι τώρα παρουσία του Κασσελάκη

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη και την παρουσία του το σύντομο χρονικό διάστημα στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Μαύρος σχολίασε ότι «δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να μάθει πώς δουλεύει το υπουργείο Εσωτερικών». Και όπως είπε από τις εκλογές και μετά έχει και ο ίδιος ευθύνη παρότι, όπως είπε, ότι μαθαίνει γρήγορα.
Όπως είπε ο ίδιος δεν έχει ακούσει αυτοκριτική και από άλλα στελέχη της Αριστεράς, πέραν από αυτή που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας. «Το βράδυ των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα παίρνω όλα πάνω μου… Δεν μπορείς όμως να υποχρεώσεις έναν άνθρωπο να αναγνωρίσει λάθη τα οποία δεν τα πιστεύει», πρόσθεσε.
Μιλώντας για τα σενάρια για το ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ο κ. Μαύρος δήλωσε ότι θα πρέπει να ξέρει πως λειτουργεί το ελληνικό πολιτικό τοπίο. «Εάν ο ικανότερος δεν στηριχθεί από τα ΜΜΕ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί άτομο», εκτίμησε ο κ. Μαύρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης