Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα Γεροβασίλη - Από τη στήριξη Τσίπρα στο «μάζεμα των 8»

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα Γεροβασίλη - Από τη στήριξη Τσίπρα στο «μάζεμα των 8»
Οι «8» κατέληξαν στην κ. Γεροβασίλη, ως την πλέον ενωτική υποψηφιότητα, που θα μπορέσει να συσπειρώσει ετερόκλητα ακροατήρια του κόμματος
Το μεσημέρι του Σαββάτου 24/2 η Όλγα Γεροβασίλη, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Προ.Πο., πρόκειται να ανακοινώσει κι επίσημα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απέναντι στον νυν πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.
Η εν λόγω κίνηση της κ. Γεροβασίλη αποτελεί προϊόν έντονων ζυμώσεων αλλά και πρωτοβουλιών στους διαδρόμους ... της Κουμουνδούρου.
Το ντόμινο της αμφισβήτησης Κασσελάκη πυροδότησε η ανάρτηση - βόμβα του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη που ζητούσε την ανανέωση της εντολής του προέδρου του κόμματος, μέσω προσφυγής στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατόπιν αυτού 8 στελέχη των άλλοτε «προεδρικών» συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε μια άτυπη συνεδρίαση όπου κλήθηκαν να εξετάσουν τη νέα συνθήκη αλλά και τις επόμενες κινήσεις τους.
Είχε άλλωστε προηγηθεί η έντονη διαφωνία τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας.

Πως οι «προεδρικοί» οδηγήθηκαν στην υποψηφιότητα Γεροβασίλη

Στο περίφημο δείπνο που ακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης οι 8, δηλαδή οι Ζαχαριάδης, Σπίρτζης, Θεοχαρόπουλος, Νίκος Παππάς, Φλαμπουράρης, Νοτοπούλου και οι δύο γραμματείς Ρ. Σβίγγου και Γ. Βασιλειάδης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ερώτημα για το πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στο συνέδριο του κόμματος.
Στο ... μενού του δείπνου έπεσαν πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, εντούτοις οι «8» κατέληξαν στην κ. Γεροβασίλη, ως την πλέον ενωτική υποψηφιότητα, που θα μπορέσει να συσπειρώσει ετερόκλητα ακροατήρια του κόμματος.
Ως εκ τούτου έγιναν οι σχετικές συνομιλίες με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και εμφανίστηκε θετικά διακείμενη στο ενδεχόμενο να αναλάβει το βάρος μιας υποψηφιότητας.

Στην άκρη ο Τεμπονέρας

Την επόμενη μέρα, η πρώην υπυοργός προέβη σε πολυάριθμες συναντήσεις με στελέχη του από διάφορες «φατριές» του ΣΥΡΙΖΑ, και πέραν των προεδρικών, στη Βουλή.
Ανάμεσά σε αυτούς συνομίλησε και με τον Διονύση Τεμπονέρα, που λίγο αργότερα, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ενωτικός και άφησε την αίσθηση πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία. Αν χρειαστεί... «να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε….», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τεμπονέρας.
Σημειωτέον ότι η κ. Γεροβασίλη είχε αποσπάσει την έγκριση και την εν γένει στήριξη του κ. Τσίπρα, όταν έγειρε μείζον πολιτικό ζήτημα για τα περίφημα ερωτηματολόγια που προώθησε ο κ. Κασσελάκης.
Ο τρόπος με τον οποίο αντέκρουσε τα σχέδια Κασσελάκη στο πλαίσιο της Πολιτικής Γραμματείας της περασμένης Κυριακής, φαίνεται να βρήκε απολύτως σύμφωνο τον Αλέξη Τσίπρα, που βλέπει «αλλοίωση» της ταυτότητας του κόμματος.
Ωστόσο, ακόμα και υπ' αυτές τις συνθήκες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αναμένεται να στηρίξει δημόσια την πρώην υπουργό της κυβέρνησής του, ούτε όμως και να παρέμβει εκ νέου στα εσωκομματικά τεκταινόμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης