Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Αρβανίτης: Προσωπικές ατζέντες, τέλος, έχουμε ιστορικές ευθύνες

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Αρβανίτης: Προσωπικές ατζέντες, τέλος, έχουμε ιστορικές ευθύνες
Είμαστε εδώ όλοι μαζί, αλλιώς θα έχουμε ιστορικές ευθύνες. Αυτό είναι το σπίτι μας, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης
«Τι ωραία που τα είπε ο σύντροφος ο Παππάς, τι ωραία, όμως ο πρόεδρος μίλησε για την Αριστερά, δεν μίλησε για την Κεντροαριστερά.
Όσοι θέλουν να πάνε στην Κεντροαριστερά να πάνε να συναντήσουν τον κ. Ανδρουλάκη και να σου θυμίσω, σύντροφε, ότι η άποψη του κόμματος είναι όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε οι προσωπικές ατζέντες τέλος», σχολίασε ο Κώστας Αρβανίτης παίρνοντας το λόγο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Πέτρο Παππά που είχε προηγηθεί.
«Είμαι συνειδητά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, απλό εργαλείο, το κόμμα με έστειλε στην Ευρωβουλή με τον κόσμο.
Η έδρα ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αν δεν μπορώ να εκφράσω το κόμμα, η έδρα επιστρέφει στο κόμμα.
Αυτό το κόμμα που ονειρευτήκαμε, το μεγάλο μας σπίτι, με τα σύμβολά του, με τις σημαίες του και με την ιστορία του», είπε ο ευρωβουλευτής.
«Το σπίτι είναι ανοιχτό όχι κλειστό, όχι να φύγουμε από τις παλιές ομάδες και φράξιες και να δημιουργήσουμε νέους ομάδες και φράξιες και νέα αρχηγόπουλα και νέους 'προεδρικούς'», σχολίασε.
Ευχαρίστησε τον Στέφανο Κασσελάκη για την τιμή που του έκανε να αναφερθεί προσωπικά σε εκείνον στην εναρκτήρια ομιλία του, σημειώνοντας ότι «όμως ήταν μια συλλογική δουλειά για το κράτους δικαίου». «Συλλογικά λοιπόν πάμε», τόνισε.

Είπε ότι «η Αριστερά ήταν πάντα πατριωτική».

«Ναι είμαστε η Αριστερά, η σύγχρονη Αριστερά, που μπορεί να ακούει, να συνθέτει, αλλά αν δεν μπορείς να συνθέσεις στο ίδιο σου το κόμμα, πώς θα συνθέσεις στην κοινωνία;», σχολίασε.
«Είμαι υπερήφανος για το κόμμα και για την ιστορία του και για τις διαδικασίες, είμαι υπερήφανος που δουλέψαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και μας έδωσε όραμα για το ποια είναι η σύγχρονη Αριστερά και ο Αλέξης είναι εδώ, γι' αυτό είμαστε κι εμείς εδώ, για να συνεχίσουμε μαζί για την ανατροπή, όχι μόνο του Μητσοτάκη που κάνει βάρδια, αλλά της δεξιάς πολιτικής που έρχεται σκληρή με ακροδεξιά ατζέντα». Είπε ότι «στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δώσαμε μάχη και κερδίσαμε στα εργασιακά, φέραμε τον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, εμείς το κάναμε αυτό, εμείς φέραμε τη γνωμοδότηση για την τεχνητή νοημοσύνη, για το δικαίωμα στην αποσύνδεση, εμείς φέραμε μπροστά τα θέματα των αναπήρων ανθρώπων για ισότητα και ορατότητα.
Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν ήταν οι άλλες 'προοδευτικές' λεγόμενες δυνάμεις, δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ-Ελιά, δεν ήταν το ΚΚΕ».
Σημείωσε ότι εμείς είμαστε στη Left ο φάρος που καθοδηγεί τις εξελίξεις στη σύγχρονη αριστερά, όχι τσόντα σε μια σοσιαλδημοκρατική σούπα, ούτε σε περίεργες λογικές».
Ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε τη Μαρία Βλάχου «και όλες τις μανάδες των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη», υπογραμμίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι να δοθεί δικαίωση για τους ανθρώπους που χάνονται από την πολιτική της διαφθοράς της Δεξιάς».
«Είμαστε εδώ όλοι μαζί και ο πρόεδρος μαζί και όσοι θα μπουν στη διαδικασία διεκδίκησης, μαζί, αλλιώς θα έχουμε ιστορικές ευθύνες.
Αυτό είναι το σπίτι μας αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης