Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης στην… εκπομπή του Λιάγκα - Η είσοδος με τραγούδι του Κων. Αργυρού: Πιστεύω ότι θα γίνω πρωθυπουργός

Ο Κασσελάκης στην… εκπομπή του Λιάγκα - Η είσοδος με τραγούδι του Κων. Αργυρού: Πιστεύω ότι θα γίνω πρωθυπουργός
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξης στον Γιώργο Λιάγκα στην εκπομπή του Ant1 «Το πρωινό»

Ο Στέφανος Κασελάκης έχει αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει την... πεπατημένη. Με τις πράξεις του έχει αποδείξει ότι η θητεία του στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει καμία σχέση με όσα είχαν συμβεί μέχρι τώρα... Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα social media αλλά και με τα μέσα ενημέρωσης... Δεν φοβάται την έκθεση...
Σήμερα, λοιπόν, έκανε μια τηλεοπτική εμφάνιση λίγο διαφορετική από όσα γνωρίζαμε και καμία σχέση δεν έχει τις συνήθειες στην Κουμουνδούρου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «Το Πρωινό» και η είσοδος του στο πλατό έγινε υπό τον ήχο του τραγουδιού του Κωνσταντίνου Αργυρού «Αθήνα μου». Έχοντας απέναντι του τον κ. Λιάγκα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «οι άνθρωποι που με ψήφισαν και με στηρίζουν, θέλουν να είμαι απέναντι στο σύστημα».

Κατά την έναρξη της συνέντευξης του, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «το όνειρο μου δεν είναι αυτό καθαυτό να γίνει πρωθυπουργός, το όνειρο μου είναι μπορέσω να προσφέρω στον τόπο μου.
Να μπορέσω να αφήσω με μια πολύ καλή ομάδα μια παρακαταθήκη, να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος ότι... θα γίνει πρωθυπουργός. Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα γίνιε πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ναι, το πιστεύω. Με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η τραγωδία των Τεμπών

Απαντώντας στο ότι είπε ο πρωθυπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε τα Τέμπη είπε ότι «είναι ντροπή του να κάνει αντιπολίτευση αντί να κάνει μια προανακριτική στη Βουλή για να ανακαλύψουμε ποιος έχει ποινικές ευθύνες. Να δούμε όλες τις κυβερνήσεις. Ποιος προστατεύει το τζάκι Μητσοτάκη και Καραμανλή; Πως θα αισθανόσασταν αν βλέπετε έναν Μητσοτάκη να προστατεύει έναν Καραμανλή;», διερωτήθηκε.
Κάλεσε τους πολίτες να τηλεφωνήσουν στους βουλευτές της περιφέρειάς τους και να τους ζητήσουν να κάνουν αίτημα να συγκληθεί προανακριτική. «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και να λέει ο υπουργός ότι υπάρχει. Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πόρισμα και δεν βρήκε μια συγγνώμη να πει. Το πανό θα είναι εκεί κάθε χρόνο να θυμίζει τα Τέμπη».

Η γνωριμία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για την γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «ο κ. Διαματάρης με είχε ρωτήσει αν με ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας γενικά και είχα απογοητευθεί από την όλη αντιπολίτευση που έκανε ο Κυριάκος με τον Άδωνι Γεωργιάδη και λοιπά και μετά ήρθε ο Αλέξης που έγιναν πολλά λάθη στην αρχή αλλά μετά έγινε μεγάλο έργο. Μετά από 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ έμειναν 37 δις».
«Είχαμε βρεθεί και κατ’ ιδίων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε και για το τι συζήτησαν είπε ότι του είχε πει ότι υπάρχει οικογενειοκρατία και έκτοτε έχει το Ταμείο Ανάκαμψης και πάει στις μεγάλες εταιρείες. Ό,τι μου έλεγε τότε το 2012 κάνει το αντίθετο ως κυβέρνηση».

Περί… Αλέξη Τσίπρα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κασσελάκης απέρριψε τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας του προσέφερε στήριξη στις εσωκομματικές εκλογές του 2023. «(Ο Αλέξης Τσίπρας) ήταν ουδέτερος. Τις κέρδισα με το σπαθί μου» υπογράμμισε και τόνισε πως «δεν ισχύει» ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πίσω από τον Κασσελάκη.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στο συνέδριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να έχει πάει στο Συνέδριο και ότι πληγώθηκε πολύς κόσμος. Είπε επίσης ότι τώρα δεν πρόκειται να πάρει τον κ. Τσίπρα τηλέφωνο.
Αναφερόμενος στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και τη δήλωση ελάχιστες ώρες πριν το συνέδριο, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Δεν με πλήγωσε η στάση του. Είμαι σκληρό καρύδι. Δεν είμαι συναισθηματικός. Έχω ένα σκοπό: να υπηρετήσω την κοινωνία.
Όταν λέω στο συνέδριο "κανείς δεν με έχει", ισχύει. Αναμένω τα πάντα. Μπορεί κάποιος από το πουθενά να με πληγώσει, να με μαχαιρώσει πισώπλατα».

Οι ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε ότι «θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17,8%, θέλω να κάνουμε την ανατροπή».
Επίσης επεσήμανε ότι δεν νοιώθει πρόεδρος υπό προθεσμία. «Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας το κάνει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Θα κερδίσω και πάλι» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης