Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας για Θεσσαλονίκη: Στις 14 Μαΐου 2027 η παράδοση του Flyover - Ενίσχυση του ΟΑΣΘ

Σταϊκούρας για Θεσσαλονίκη: Στις 14 Μαΐου 2027 η παράδοση του Flyover - Ενίσχυση του ΟΑΣΘ
Δρομολογείται η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΟΑΣΘ
Σχετικά Άρθρα
Στις 14 Μαΐου του 2027 είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί το έργο του Flyover στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική με το έργο επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο, από τη νέα περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα μπορούν να διέρχονται 10.000 οχήματα ανά ώρα, όταν σήμερα διέρχονται 5.000 οχήματα, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας και μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Κατά τη δευτερολογία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι «είναι γεγονός πως η υλοποίηση μεγάλων δημόσιων έργων, όπως αυτού, επιφέρει –παροδικά– ταλαιπωρία στην καθημερινότητα των πολιτών».
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως είπε, ήδη από το καλοκαίρι του 2023, έχει συσταθεί Συντονιστική Επιτροπή στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με εκπροσώπους από την Περιφέρεια, τον Δήμο, το ΕΚΑΒ, τον ΟΑΣΘ, τον ΟΣΕΘ, τα υπουργεία Εσωτερικών, υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη και έχουν υιοθετηθεί μια σειρά από ενέργειες για την επιτόπια παρακολούθηση της κίνησης και τη δρομολόγηση παρεμβάσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, δρομολογείται η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΟΑΣΘ, με λεωφορεία και προσωπικό, όπως είπε.
Συγκεκριμένα:

1ον. Ο στόλος των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη θα ενισχυθεί με την προσθήκη 110 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων το 2ο τρίμηνο του 2024 και το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Ενδεικτικά, αύριο καταφθάνουν αυτά στη Θεσσαλονίκη.

2ον. Προχωρά ο διαγωνισμός για ανάθεση λεωφορειακών γραμμών (όχημα, οδηγός και συντήρηση), 10 ετών ή νεότερα, για τα επόμενα 10+1 έτη στη Θεσσαλονίκη.

3ον. Σε εξέλιξη βρίσκεται η φάση σχεδιασμού του 2ου διαγωνισμού προμήθειας 750 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων περίπου 225 λεωφορεία αναλογούν στη Θεσσαλονίκη.

4ον. Ολοκληρώθηκε, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, η ενίσχυση του ΟΑΣΘ με 150 νέους συμβασιούχους οδηγούς.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών, διερευνάται η δυνατότητα επέκτασης του χρόνου σύμβασης των νέων συμβασιούχων οδηγών και η δυνατότητα απασχόλησης επιπλέον περίπου 40 οδηγών, έως το τέλος του 2024.
Σε κάθε περίπτωση, είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε και σε πρόσθετες, ανάλογα με την πορεία και τη δυναμική των επιπτώσεων υλοποίησης αυτού του σημαντικού για την πόλη, έργου, κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης