Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά: Υπάρχει μέλλον στη σχέση Κασσελάκη με Τσίπρα - Δεν έκρυψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Κεχαγιά: Υπάρχει μέλλον στη σχέση Κασσελάκη με Τσίπρα -  Δεν έκρυψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει στο όνομά του offshore, τόνισε η Β. Κεχαγιά
Σχετικά Άρθρα
Δεν έκρυψε ποτέ την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα ήρθε το 2023, ενώ μετείχε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως απόδημος, ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες της Εισαγγελίας πρωτοδικών για τον Στέφανο Κασσελάκη.
Η έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έχει στόχο να διακριβωθεί αν ο κ. Κασσελάκης έχει παραβιάσει το νόμο για την δήλωση περιουσιακής κατάστασης και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν την απαγόρευση συμμετοχής σε διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων περί δανείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διαμέσου εταιρίας του στην Αμερική, στο ταμείο του κόμματος, προκειμένου να γίνουν πληρωμές σε εργαζόμενους σε ΜΜΕ.
Η κα Κεχαγιά μιλώντας για την παρέμβαση εισαγγελέα σε εταιρεία του Στ. Κασσελάκη, εξέφρασε την απορία πώς γίνεται με τόσες μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν το έθνος, όπως Τέμπη και υποκλοπές, και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.
Ανέφερε ότι η αμερικανική δικαιοσύνη προχώρησε σε οικονομικές κυρώσεις που απαγορεύει τα κακόβουλα λογισμικά και σε ερώτηση εάν ήταν παράνομη η ενέργεια, επανέλαβε «πώς γίνεται να εμφανίζεται επισπεύδουσα η δικαιοσύνη για αυτό το θέμα, αλλά για βασικά που τα ταλανίζουν την κοινωνία όλοι να ποιούν τη νήσσαν».
«Έχει πει ότι εφόσον εμπίμπτει στο ασυμβίβαστο, την επόμενη μέρα θα γίνει μεταβίβαση στην αλλοδαπή εταιρεία που έχει στην Αμερική», σημείωσε η κα Κεχαγιά και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει στο όνομά του offshore.

Για Ασημακοπούλου

Για το θέμα της επιστολικής ψήφου, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο, αλλά εξέφρασε το ερώτημα «εάν η κα Ασημακοπούλου είναι το μόνο πρόσωπο που πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις διαρροές».
«Η κα Κεραμέως δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες και να δώσει πιο σαφείς απαντήσεις», συμπλήρωσε.

Σχέση Τσίπρα με Κασσελάκη

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει, υπάρχει μέλλον σε αυτή τη σχέση», ανέφερε η κα Κεχαγιά για τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για μη κρατικά πανεπιστήμια

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται την Παρασκευή 8/3, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου για παραβίαση του άρθρου 16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης