Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διχασμός στην ελληνική κοινωνία για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: 54,1% υπέρ, 41,3% κατά - Συντριπτικά απορρίπτουν το νομοσχέδιο οι νέοι

Διχασμός στην ελληνική κοινωνία για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: 54,1% υπέρ, 41,3% κατά - Συντριπτικά απορρίπτουν το νομοσχέδιο οι νέοι
Το 54,5% των νέων 17 έως 29 ετών απορρίπτει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας
Διχασμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων που άνοιξε με κυβερνητική πρωτοβουλία, καθώς, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Alco, το 54,1% τάσσεται υπέρ, το 41,3% κατά, ενώ ένα 4,6% δεν έχει διαμορφωμένη άποψη.

1_589.JPG

Με μεγάλο ποσοστό απορρίπτουν το νομοσχέδιο οι νέοι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά όπως διαμορφώνονται με βάση τις επιμέρους ηλιακές ομάδες.
Κατά του νομοσχεδίου τάσσονται με μεγάλο ποσοστό 54,5% οι νέοι ηλικίας από 17-29, οι οποίοι αποτελούν και την άμεσα ενδιαφερομενη κοινωνική κατηγορία για το εν λόγω μέτρο του Υπουργείου Παιδείας.

2_425.JPG

Ωστόσο οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-45 ετών εμφανίζονται διχασμένοι, αφού το 46,3% τάσσεται υπέρ των της ίδρυσής τους ενώ το 45,9% τάσσεται κατά.
Το τοπίο ξεκαθαρίζει στις μεγαλύτερες ηλικίες, στις οποίες η πλειοψηφία είναι υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ.
Οι ηλικίες 65+ συγκεντρώνουν μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ των λεγόμενων μη κρατικών πανεπιστημίων με το συντριπτικό 62%.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω ηλικίες δεν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο από την επιβολή του σχετικού νομοσχεδίου.

Υπέρ από του ψηφοφόρους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατά από τους ψηφοφόρους της Αριστεράς

Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης συνίσταται στα ποσοστά των ερωτηθέντων που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ με την κομματική τους προτίμηση.
Πιο συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπερ με ποσοστό 73,4% και 52,2% αντίστοιχα.
Εντούτοις, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των υπολοίπων κομμάτων κρατούν αρνητική στάση.
Ιδιαίτερα επικριτικοί εμφανίζονται οι ψηφηφόροι των αριστερών σχηματισμών, καθώς οι του ΚΚΕ τάσσονται κατά του νομοσχεδίου με 79,3%, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με 68,6%, ενώ οι ψηφοφόροι της Πλεύσης Ελευθερίας το απορρίπτουν κατά ποσοστό 58,3%.

Για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» και το «brain gain»

3_259.JPG

Για την Ελλάδα ως κόμβο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Βαλκάνια

2_426.JPG

Για την επίδραση των ιδιωτικών ΑΕΙ στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

7_59.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης