Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας ο πιο επιτυχημένος υπουργός – Στη ΝΔ το 40% των αναποφάσιστων

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας ο πιο επιτυχημένος υπουργός – Στη ΝΔ το 40% των αναποφάσιστων
Το β' μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Οι Nίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι οι τρεις επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με τους πολίτες, όπως προκύπτει από το β' μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε σήμερα 9/3 στον Alpha.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με ποσοστό 30% ενώ ο υπουργός Παιδείας συγκεντρώνει ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%.
Βέβαια, ουσιαστικά την πρώτη θέση έχει ο... κανένας, με 34% των ερωτηθέντων, ενώ το 18% των ερωτηθέντων δεν τοποθετείται.
Παρόμοια είναι τα αποτελέσματα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Σχετικά με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, το 48% δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 47% αναφέρει ότι θα διαμαρτυρηθεί στην κάλπη. Το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας έχει αυξηθεί κατά 7% σε σχέση με τον Φεβρουαρίο, επισημαίνεται.
Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65%. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Φεβρουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 56% (+2%) και το ΠΑΣΟΚ στο 80% (-5%).
Τέλος, ένα ακόμη ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης, είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, ήτοι 40%, ψήφισε ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.
Αναλυτικά:
alco_02.webp
alco_03.webp
alco_05.webp
alco_04.webp
alco_06.webp
alco_07.webp
alco_08.webp
alco_09.webp
alco_01.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης