Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απέλπιδα προσπάθεια Κασσελάκη με παροχολογία influencer - Τι είπε για τράπεζες, αφορολόγητο, ΦΠΑ - Χατζηδάκης: Έπαθε Τσίπρα

Απέλπιδα προσπάθεια Κασσελάκη με παροχολογία influencer - Τι είπε για τράπεζες, αφορολόγητο, ΦΠΑ - Χατζηδάκης: Έπαθε Τσίπρα
Επίθεση στον πρωθυπουργό και «θετική οικονομική ατζέντα» περιελάμβανε η ομιλία Κασσελάκη στην εκδήλωση «Ελληνικό όνειρο - Ζωή με αξιοπρέπεια»
Τους κεντρικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σήμερα το βράδυ (12/3) ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνικό όνειρο - Ζωή με αξιοπρέπεια» στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το στίγμα του αναφορικά με την οικονομία.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε την «εμμονή» που έχουν μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικοινωνιολόγος του Stan Greenberg.
Ο κ. Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Τεχνόπολη και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια και το φορολογικό, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
«Είμαστε σίγουρα δεύτεροι κι ανεβαίνουμε. Κύριε Μητσοτάκη έχετε επιχειρήσει στη ζωή σας; Θα γυρίσετε τα 500 εκατ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα;", διερωτήθηκε με νόημα, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό για "gaslighting" ("ο θύτης σπέρνει αμφιβολίες για την αξία του") και πως του επιτίθεται γιατί βλέπει τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατήγγειλε την κυβέρνηση πως έχει εξαπατήσει τους μικρομεσαίους, ενώ μίλησε για κερδοσκοπικές και καταχρηστικές πολιτικές στην αγορά.
«Αδιανόητα αντικοινωνικό κι αντιαναπτυξιακό το οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να ασχοληθεί με την κοινωνία, όχι μόνο με την επικοινωνία», επεσήμανε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια και σημείωσε πως ακολουθούνται κερδοσκοπικές φορολογικές πρακτικές προς όφελος λίγων.
«Πρώτος στόχος η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.3,243 δις. ευρώ θα είναι οι δαπάνες, αλλά τα έσοδα θα είναι 3,262 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμά μας φέρνει έσοδα για τον προϋπολογισμό», εξήγησε ο κ. Κασσελάκης κάνοντας λόγο για φορολόγηση στο 90% των υπερκερδών των διυλιστηρίων και των τραπεζών.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ολιστική αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι οποίες θα κατατεθούν με πρόταση νόμου:

- Ανώτατο περιθώριο κέρδους 5 % στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
- Όριο κέρδους στη λιανική.
- Ανώτατο όριο στο περιθώριο διύλισης.
- Μείωση ΕΦΚ στο χαμηλότερο συντελεστή.
- Πλήρη επιστροφή στο αγροτικό πετρέλαιο.
-Έλεγχος στο περιθώριο κερδών.
- Μηδενισμός συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.
- Υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.
-Μείωση του ΦΠΑ στην ύδρευση στο 6% και στην αποχέτευση στο 13%.
- Άμεση θέσπιση Παρατηρητηρίου Τιμών, δημοσιοποίηση κάθε εβδομάδα συγκριτικών τιμών προϊόντων.
- Μείωση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε εννέα ευρώ.
- Διακρατικές συμβάσεις προμήθειας εφοδίων και ζωοτροφών.
- Άμεση συγκρότηση μηχανισμού καταγραφής ελέγχου αποθεμάτων αγροτικών προϊόντων.
- Αλλαγή του σημερινού αναποτελεσματικού πλαισίου υπολογισμού προστίμων, πρόστιμα μέσω τζίρου.
- Δημιουργία μαύρης λίστας πέντε ετών για όσους αισχροκερδούν.

Στο μεταξύ, για δίκαιο, βιώσιμο, ρεαλιστικό για δέκα χρόνια φορολογικό σύστημα έκανε λόγο ο κ. Κασσελάκης.

- Αφορολόγητο για όλους για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ.
- Από 10.000- 15.000 στο 10%.
- 15- 20.000 στο 12%.
- 20.000- 26.000 στο 15%.
- 26.000- 30.000 στο 18%.
- 30.000- 42.000 στο 30%.
- 900.000 στο 49%.
- Για τις επιχειρήσεις ως 220.000 ευρώ στο 17% και από 220.000 ευρώ και πάνω 22%
- Μείωση εισφορών εργοδότη κι εργαζόμενου κατά 4,5% στην επόμενη τριετία («εξασφαλίζεται ένας επιπλέον μισθός»).
- Πλήρης κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
- Μείωση φόρου στα ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ στο 5%.

Αντίδραση Χατζηδάκη: Έπαθε…Τσίπρα 

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στις εξαγγελίες του προέδρου της μείζονος αντιπολίτευσης…
Σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΟ, «Ο Κασσελάκης έπαθε…Τσίπρα και έταξε τα πάντα στους πάντες.
Ο Πρόεδρος του #ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μένει πιστός στις παραδόσεις αυτού του κόμματος. Ανεύθυνες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία!
Έπαθε… Τσίπρα» και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Αμετανόητοι μετά τη διπλή ήττα των εκλογών του 2019 και του 2023, συνεχίζουν τα ίδια πολιτικά παραμύθια. Και το κάνουν ισοπεδώνοντας τις κατακτήσεις των Ελλήνων πολιτών στο πεδίο της Οικονομίας αλλά και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση και που κατατάσσουν την Ελλάδα πολύ ψηλά σε ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και προσέλκυση επενδύσεων σε ολη την Ευρώπη.
Ως ένας νέος πολιτικός Χουντίνι έταξε λεφτά απο μειώσεις φόρων χωρίς καμιά κοστολόγηση!
Και χωρίς επίγνωση φυσικά των συνεπειών για τον προϋπολογισμό και την Οικονομία.
Ενώ ξέχασε επίσης πως από την παρούσα Κυβέρνηση πάνω από 50 φόροι έχουν μειωθεί ή καταργηθεί.
Έταξε επενδύσεις ενώ αυτές ανεβαίνουν συνεχώς και σταθερά από το 2019 και μετά. Και οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν σημειώσει ρεκόρ τελευταίας 20ετίας.
Υποσχέθηκε επίσης αύξηση εισοδήματος ενώ σταθερή πολιτική της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων με αύξηση του μέσου μισθού πάνω από τον πληθωρισμό (19%) και του κατώτατου μισθού κατά 20%, ενώ επίκειται και νέα αύξηση του μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Παριστάνει ότι αγνοεί επίσης πως για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δόθηκαν σημαντικές αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους (1.476 ευρώ το όφελος για τον μέσο δημόσιο υπάλληλο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το 2023 και 2024) ενώ και οι τριετίες «ξεπάγωσαν» πολύ νωρίτερα στον ιδιωτικό τομέα.
Αφήνουμε τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές του στην πολιτική τους περιδίνηση. Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια πορεία που συνδυάζει την υπεύθυνη οικονομική πολιτική με την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Πολάκης αποθεώνει το οικονομικό πρόγραμμα Κασσελάκη και «αδειάζει» Τσίπρα

Για την «πιο σοβαρή αριστερή πρόταση που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια», έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε:
«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελακη της πρότασης για τον έλεγχο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας από τράπεζες, διυλιστήρια, εταιρείες Ενέργειας, Σουπερ Μαρκετ και ταυτόχρονα την πρόταση για το ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ με τις δέκα κλίμακες για τους μισθωτους και τους δυο συντελεστές για τις επιχειρήσεις!! Η πιο σοβαρή και Αριστερή Προοδευτικη πρόταση που έχει ακουστεί τα τελευταία 30 χρόνια!!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης