Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα - Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι monopoly

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα - Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι monopoly
"Υπάρχει η έννοια της πραγματικότητας, η οποία κατεδαφίζει τον λαϊκισμό", ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«Ως προς το σκέλος του οικονομικού προγράμματος, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι monopoly», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, με αφορμή το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ που παρουσιάστηκε χθες.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «ως προς το σκέλος του οικονομικού προγράμματος, εδώ νομίζω ο τίτλος είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Παίρνει τη σκυτάλη από τον κ. Τσίπρα ο κ. Κασσελάκης. Κοιτάξτε να δείτε: Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι MONOPOLY. Κι εγώ μπορώ να βγάλω ένα χαρτί, να βάλω δέκα αριθμούς αριστερά, δέκα αριθμούς δεξιά. Ο τελευταίος που το έκανε αυτό ήταν ο κ. Τσίπρας. Από τότε, από τον κ. Τσίπρα μέχρι τον κ. Κασσελάκη, έχει μεσολαβήσει η πραγματικότητα, η σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα. Υπάρχει αυτή η λέξη, αυτή η έννοια. Η έννοια της πραγματικότητας, η οποία κατεδαφίζει τον λαϊκισμό. Είναι ανάξιο σχολιασμού».
«Πιάνομαι από τη φράση, ότι στην πρώτη σειρά ήταν η κ. Γεροβασίλη. Ότι έκανε ανάρτηση ο κ. Πολάκης. Πιάνομαι από αυτό. Καλό, ενδεχομένως, για τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ενότητα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να θυμίσω ότι από τον κ. Τσίπρα στον κ. Κασσελάκη μεσολάβησαν δύο κυβερνήσεις. Στην πρώτη κυβέρνηση συμμετείχαν όλοι αυτοί που ήταν στην πρώτη σειρά και, ουσιαστικά, στο κόμμα στο οποίο εξελέγη Πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης. Ήρθε στην εξουσία με αντίστοιχες, μη σας πω ίδιες σε πολλές περιπτώσεις, υποσχέσεις: Θα φορολογήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα πάρουμε τα λεφτά από τις μεγάλες επιχειρήσεις και θα τα δώσουμε στους υπόλοιπους.
Αντί για αυτά, αύξησαν ή επέβαλλαν πάνω από 25 φορολογικούς συντελεστές, άφησαν την ανεργία οκτώ μονάδες μεγαλύτερη από ό,τι εμείς την έχουμε τώρα, στο 10%. Εμείς δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας και καταργήσαμε ή μειώσαμε πάνω από 50 φόρους. Και μια χώρα με κατώτατο μισθό 650 ευρώ, ενώ τώρα είναι 780, 20% αυξημένος και επίκειται νέα αύξηση και με μέσο μισθό που εμείς τον αυξήσαμε κατά 15%. Προσέξτε: Την κρίση δεν την έμαθε τότε ο κ. Τσίπρας, πριν γίνει Πρωθυπουργός. Δεν ξεκίνησε έναν μήνα πριν. Ήξερε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διατυπώνει ένα πρόγραμμα. Η πραγματικότητα συνεχίστηκε με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι άλλο μας δίδαξε; Πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια ισχυρή οικονομία, πόσο σημαντικό είναι να έχεις παραπάνω μισθούς. Εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, γιατί μπορεί η ζωή κάποια να τα φέρει έτσι και να αντιμετωπίσουμε κρίσεις. Υπάρχουν και κάποιες στιγμές που έρχονται κρίσεις και χρειάζεται τελικά μια αξιόπιστη Κυβέρνηση. Όλα αυτά τα δις τα οποία ήρθαν στη χώρα για να κρατηθεί η οικονομία μας όρθια, δεν θα είχαν έρθει αν η χώρα μας ήταν στην κατάσταση που ήταν το 2015 και μια οικονομία για τα σκουπίδια», πρόσθεσε.

Για τα ομοφοβικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Κληθείς να σχολιάσει την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το φαινόμενο υπάρχει και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, έχει ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια που υπήρχε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και οργής.
«Το κράτος λειτουργεί, καθώς υπάρχουν συλλήψεις και εφαρμόζονται οι νόμοι», τόνισε και πρόσθεσε πως «παραμένει ανησυχητικό το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος εκφράζει μισαλλοδοξία και πολλές φορές όχι μόνο στην άκρα δεξιά, πολλές φορές και στα άλλα άκρα. Το μίσος δεν εκφράζεται μόνο με ρατσιστικές εκφράσεις, αλλά και με επιθέσεις στους δημοσιογράφους, με μισογυνιαμό.
Έχουμε όλοι ευθύνη να καταλάβουμε ότι η αντιμετώπιση δεν αφορά μόνο την καταστολή. Αναφέρομαι στη ρητορική της άκρας δεξιάς, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων», σημείωσε.

Για ευρωεκλογές

«Οι Ευρωεκλογές είναι μια κάλπη που οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιους ευρωβουλευτές θέλουν να τους εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες ζήσαμε ένα απόλυτο «κοντράστ». Από τη μία Ευρωβουλευτές να συκοφαντούν τη χώρα, μάλιστα ενώ κάποτε
κατάπιναν αμάσητες τις παραβιάσεις στο Κράτος Δικαίου, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, απειλές δημοσιογράφων και τα συναφή. Και ένα κόμμα, τη Ν.Δ., μια Κυβέρνηση η οποία πηγαίνει στην Ευρώπη δια του Πρωθυπουργού και φέρνει χρήματα στη χώρα,
διαπραγματεύεται σκληρά για το συμφέρον των αγροτών και αντιμετωπίζει κρίσεις.
Οι Ευρωεκλογές, λοιπόν, δεν είναι παιχνίδι, θεωρώ εγώ. Είναι απόλυτα κυρίαρχος ο ελληνικός λαός. Ο στόχος ποιος είναι; Το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι όταν καθίσουν οι πολίτες και δουν, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο πολλών κρίσεων, τι έχουμε καταφέρει και πόσα ακόμη μπορούμε να κάνουμε και το ότι εφαρμόσαμε ήδη το 50% του οικονομικού μας προγράμματος σε έναν χρόνο και πολλά ακόμα, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης