Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Αντιδρούν οι συνδικαλιστές με ωράριο για τα απογευματινά χειρουργεία - Μας θέτει προ των ευθυνών μας το περιστατικό στην Κρήτη

Γεωργιάδης: Αντιδρούν οι συνδικαλιστές με ωράριο για τα απογευματινά χειρουργεία - Μας θέτει προ των ευθυνών μας το περιστατικό στην Κρήτη
"Όποιος είναι κατά των απογευματινών χειρουργείων, είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι το αντίθετο, όπως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Αντιδρούν οι συνδικαλιστές με ωράριο για τα απογευματινά χειρουργεία, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως μπαίνουν διαρκώς νοσοκομεία στο σύστημα και κυκλοφορούν διάφορες ακρότητες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο περιστατικό της Κρήτης, όπου καρκοναπαθείς αυτοκτόνησε, καθώς σύμφωνα με καταγγελία συγγενών του, περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα φάρμακο για να ξεκινήσει την θεραπεία του.
Ο υπουργός, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του", ανέφερε πως "είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που μας θέτει προ των ευθυνών μας, όχι τόσο για το θέμα του φαρμάκου, που ακούστηκε, το οποίο είχε λυθεί, όσο ως προς την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που μαθαίνουν ξαφνικά ότι έχουν καρκίνο".
Εξήγησε ότι "η καθυστέρηση στο φάρμακο δεν ήταν πάνω από μια εβδομάδα. Το πρώτο ραντεβού για την θεραπεία του δεν κλείστηκε χθες – προχθές, το πρώτο ραντεβού ήταν 4 Μαρτίου, στο οποίο δεν προσήλθε. Υποθέτω ήταν ήδη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση για αυτό δεν πήγε στο ραντεβού, το υποθέτω μόνο, ότι έμαθε ξαφνικά ότι πάσχει με καρκίνο και επιθετικής μορφής και αυτό τον κατέβαλε".
Παραδέχτηκε ότι το φάρμακο ήταν σε έλλειψη και πρόσθεσε πως "με παρέμβαση μου έκανε έκτακτη εισαγωγή ο εισαγωγέας 60.000 φιαλιδίων και δεν υπάρχει έλλειψη, το ξέρουν αυτό οι καρκινοπαθείς. Υπάρχει πρόβλημα με το φάρμακο, το σύστημα θα έπρεπε να λειτουργεί περισσότερο αυτόματα, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ήταν πρόβλημα το φάρμακο, βρέθηκε μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά η ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς".
Για τις καταγγελίες για μεγάλη αναμονή για μια εξέταση PET SCAN σε καρκινοπαθείς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι "το PET SCAN έχει αναμονή στην Κρήτη γύρω στον έναν μήνα, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα είναι η αναμονή ίδια. Το PET SCAN είναι πολύ ακριβή εξέταση, τα μηχανήματα είναι λίγα, τα φάρμακα που απαιτούνται δεν είναι ευρείας παραγωγής. Υπάρχει αίτηση από κάποιους γιατρούς να κάνουν απογευματινή βάρδια για PET SCAN στο Νοσοκομείο Ηρακλείου για να μειωθεί η αναμονή".

Απογευματινά χειρουργεία

Για διάφορες ακρότητες για τα απογευματινά χειρουργεία σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος απάντησε και στην κριτική σε βάρος του για την φωτογραφία με τον ασθενή που χειρουργήθηκε πρώτος.
"Όταν έφτασα στο Νοσοκομείο ενημερώθηκα ότι ο ίδιος ο ασθενής μας παρακάλεσε να πάμε επάνω για να μας δει και μετά ο ίδιος ζήτησε να κάνει δήλωση. Ρώτησα αν είναι σίγουρος και μου είπαν “μάλιστα”. Λέτε να πήγαινα εγώ με τις κάμερες πάνω από έναν ασθενή;", ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σωστό ότι το έκανα, αφού ήταν με την συναίνεση του ασθενούς και είναι μια φωτογραφία και ένα βίντεο που θα μείνει στην Ιστορία».
Ακόμη, ο υπουργός μίλησε για αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών, λέγοντας πως "μπαίνουν διαρκώς νοσοκομεία στο σύστημα των απογευματινών χειρουργείων. Λέτε ότι αντιδρούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Τότε ρε παιδιά, ποιοι χειρουργούν σε όλη την Ελλάδα; Αντιδρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους, οι συνδικαλιστές αντιδρούν, ενώ οι συνάδελφοι τους κάνουν τα χειρουργεία. Χθες πήγαν να διαμαρτυρηθούν κατά λάθος σε μια εκδήλωση που ήταν ο κ. Φλωρίδης. Ξέρετε γιατί; Η εκδήλωση ήταν στις 13:00. Ο αγώνας των συνδικαλιστών σταμάτησε στις 15:00, όταν σταμάτησε το ωράριο τους στις 15:00, εγώ πήγα στις 16:00 και δεν υπήρχε κανείς γιατί είναι συνδικαλιστές με ωράριο".
Περαιτέρω, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για να μην ακυρώνονται πρωινά χειρουργεία και ωθούνται ασθενείς σε απογευματινά χειρουργεία, αναγκαζόμενοι να πληρώνουν. Όπως εξήγησε, ¨ο αριθμός των πρωινών χειρουργείων ανά νοσοκομείο, ακόμη και ανά κλινική, θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους πολίτες μέσω του site του Υπουργείου και θα ξέρουν όλοι οι πολίτες την κατάσταση. Αν μια κλινική μείωση τα πρωινά χειρουργεία θα χάσει το δικαίωμα να κάνει απογευματινά χειρουργεία".
"Με τα απογευματινά χειρουργεία δώσαμε την δυνατότητα στον ασθενή που περιμένει, να μην πληρώσει πενταπλάσια σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά να κάνει με κόστος στο 1/5 την επέμβαση στον γιατρό και στο δημόσιο νοσοκομείο που ο ίδιος ήθελε. Μας κατηγορούν για αυτό; Όποιος είναι κατά των απογευματινών χειρουργείων, είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι το αντίθετο, όπως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης