Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Σύντομα το ΤΕΚΑ θα διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ

Μητσοτάκης: Σύντομα το ΤΕΚΑ θα διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ
«Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση από την φύση της θα δοκιμαστεί στον χρόνο» είπε ο πρωθυπουργός
«Η δυνατότητα που δίνεται μέσα από το ΤΕΚΑ να επιλέξει κανείς διαφορετικά επενδυτικά εργαλεία, η εξοικείωση με την έννοια του ρίσκου και της απόδοσης, όλες αυτές είναι σημαντικές εκπαιδευτικές διαδικασίες από τις οποίες οι νέοι μας πρέπει σταδιακά να περάσουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Στο εξωτερικό υπάρχουν παντού μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί, με πολύ μεγάλη τεχνογνωσία που έχουν δέσμευση πάνω από όλα να προστατεύσουν τις εισφορές των ασφαλισμένων.
Αυτό πάμε να κάνουμε με το ΤΕΚΑ, να χτίσουμε έναν οργανισμό με μεγάλη τεχνογνωσία, υπό την εποπτεία της Tράπεζας Ελλάδος, ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις, με βάση το ρίσκο που θέλει να αναλάβει ο ασφαλισμένος αλλά και με βάση το που βρίσκεται στον κύκλο της ζωής του» τόνισε.
Επίσης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα κεφάλαια αυτά θα επενδυθούν στην ελληνική οικονομία. «Σήμερα είμαστε στα 112 εκατομμύρια, αλλά σύντομα το ΤΕΚΑ θα βρεθεί να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια» τόνισε.
«Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση από την φύση της θα δοκιμαστεί στον χρόνο» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης