Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μιχαηλίδου με το προεδρείο της ΠΟΞ: Στόχος η αύξηση των εργαζομένων στον τουρισμό

Συνάντηση Μιχαηλίδου με το προεδρείο της ΠΟΞ: Στόχος η αύξηση των εργαζομένων στον τουρισμό
Στο επίκεντρο βρέθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουριστικό κλάδο
Η ανάγκη εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων στον τουρισμό, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο πλαίσιο των επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους.
Η κα Μιχαηλίδου συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, Γ. Χατζή και τα μέλη του προεδρείου την ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για τις μετακλήσεις εργαζομένων και την έλλειψη προσωπικού.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού από 1η Απριλιου και της επικείμενης έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, βρέθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουριστικό κλάδο.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε πως συζήτησαν διεξοδικά σειρά θεμάτων που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο.
«Η τουριστική δραστηριότητα στηρίζει διαχρονικά την οικονομία της χώρας μας. Παρόλο που ο τουρισμός έχει καταφέρει να επανακάμψει μετά την περίοδο της πανδημίας, δυστυχώς η δυσκολία εύρεσης εργαζομένων ειδικά νεότερης ηλικίας, παραμένει. Επιδίωξή μας λοιπόν είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και να παρέχουμε τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο», πρόσθεσε.
«Για εμάς, στο Υπουργείο Εργασίας, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας», κατέληξε η κα Μιχαηλίδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης