Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης - Πρόταση μομφής: Να παραιτηθεί άμεσα ο Φλωρίδης και να κάνετε Προανακριτική για τα Τέμπη

Χαρίτσης - Πρόταση μομφής: Να παραιτηθεί άμεσα ο Φλωρίδης και να κάνετε Προανακριτική για τα Τέμπη
«Να παραιτηθεί άμεσα ο Φλωρίδης - Ανεπίτρεπτη και αντιθεσμική η συμπεριφορά του» τονίζει ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, όπου συζητείται η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, καλώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ο ίδιος τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη.
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς ξεκίνησε την τοποθέτησή, τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας είναι «ώρα να ομολογήσουμε το προφανές, ότι βιώνουμε μια κρίση της δημοκρατίας» που, όπως είπε, ξέρουμε ότι «δεν απειλείται από φαντάσματα του παρελθόντος» αλλά απ' την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να πείσει ότι η δημοκρατία είναι μια καθημερινή υπόθεση, και όπου η πολιτεία και οι θεσμοί λογοδοτούν.
«Γι' αυτή την κρίση της δημοκρατίας η σημερινή κυβέρνηση έχει καθοριστική ευθύνη», δήλωσε, εγκαλώντας την πως «σε αυτά τα πέντε χρόνια πορεύτηκε με αλαζονεία και έπαρση», «έχει πρωταγωνιστήσει σε διαδοχικά επεισόδια που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» και έχει δημιουργήσει μια συνθήκη που έχει ταυτιστεί με τις υποκλοπές.
Ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την σκανδαλώδη διαχείριση μιας τραγωδίας, του εγκλήματος των Τεμπών.
«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, να πέσει, να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής προς τη δημοκρατία μας» είπε στη συνέχεια, ενώ αντέδρασε προν τον Μάκη Βορίδη λέγοντας: «γελάτε κύριε Βορίδη».
Υποστήριξε δε πως είναι ο άνθρωπος που «αναλαμβάνει τις δύσκολες, επικίνδυνες αποστολές, και εσχάτως τον ρόλο υπεράσπισης του κ. Καραμανλή και του πρωθυπουργού».
«Και εκεί κατέφυγε και σε μια βαρύτατη μομφή, είπε ότι η αριστερή αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο, αυτό δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει την οργή της κοινωνίας και τον πόνο των συγγενών», συνέχισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί ένα χρόνο «επιχείρησε να θάψει την υπόθεση των Τεμπών και επιστράτευσε τα πάντα».
Παράλληλα, εξήγησε πως ότι «επιστράτευσε τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους, τα υποκριτικά δάκρυα, το μπάζωμα του χώρου, το κουκούλωμα της αλήθειας».
Ποιος δεν θυμάται τις προκλητικές παρεμβάσεις στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, διερωτήθηκε δηκτικά και σημείωσε πως «σήμερα βρισκόμαστε εδώ γιατί ο πόνος ξεχείλισε, έγινε οργή».
Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται εδώ όχι μόνο για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, αλλά κυρίως για όσα ακολούθησαν, για την πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης, συμπλήρωσε.
«Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι την πρώτη ημέρα κάποιοι φρόντιζαν παρασκηνιακά για την επικοινωνιακή διαχείριση και θα έκαναν μια ευνοϊκή κοπτοραπτική για να πείσουν ότι μοναδικός υπεύθυνος είναι ένας ανεύθυνος σταθμάρχης» είπε ακολούθως και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εκμεταλλεύτηκε μια παραποιημένη συνομιλία για να εξυπηρετήσει την πολιτική της επιβίωση».
Παρατήρησε επίσης πως «αυτές τις μέρες δυστυχώς ακούστηκαν απίστευτα πράγματα».

Να παραιτηθεί άμεσα ο Φλωρίδης - Ανεπίτρεπτη και αντιθεσμική η συμπεριφορά του

Αφού ισχυρίστηκε ότι «οφείλουμε όλοι μας να σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό μπροστά σε αυτό τον αγώνα», αναφερόμενος στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, με έμφαση στη χθεσινή προκλητική του παρέμβαση πως «είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα».
Κύριε Φλωρίδη υπήρξε ή όχι παρέμβαση της κ. Αδειλίνη προς την εισαγγελέα για έρευνα κάθε καταγγελίας; Έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη, ναι ή όχι; Ποιος είναι τελικά για τα μπάζα κ. Φλωρίδη;, είπε μεταξύ άλλων.
Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» τη συμπεριφορά του κ. Φλωρίδη και «αντιθεσμική» την παρέμβαση του σε εν εξελίξει έρευνα, λέγοντας ότι «γι' αυτό οφείλει να παραιτηθεί άμεσα».
Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Κ. Αχ. Καραμανλή όσα στα περί βουλευτική ασυλίας που είπε χθες και ότι τάχα δεν κρύβεται πίσω απ' αυτή τόνισε: «Θα παίζουμε με τις λέξεις;».
Όπως σημείωσε ο κ. Χαρίτσης είναι προφανές «ότι δεν έχετε καμιά απολύτως πρόθεση για σύσταση Προανακριτικής».
Παράλληλα, απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό και τη Ν.Δ. είπε: Γιατί σπεύσατε να καταψήφισετε την πρόταση της Προανακριτικής με βάση τη δικογραφία απ' την ευρωπαϊκή εισαγγελία; Τι ακριβώς φοβάστε;
Τέλος, απευθυνόμενος στον Κυριακό Μητσοτάκη είπε: «Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω απ' το επιχείρημα ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», γιατί, όπως σημείωσε, ακριβώς ξέρετε ότι δεν μπορεί λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά «να ζητήσετε εσείς σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».
«Περιμένω απ' τον πρωθυπουργό να έρθει εδώ και να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής. Μην παραμυθιάζετε άλλο την ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς.

«Υπήρχε ή όχι εξώδικο των μηχανοδηγών στο συρτάρι του Καραμανλή που προειδοποιούσαν;»

Στη συνέχεια έκανε μια σειρά ερωτημάτων, με φόντο την αποκάλυψη για «μονταζιέρα» των συνομιλιώνν, όπως «ποιος έδωσε την εντολή και ποιος πήρε τα αρχεία και τα παρέδωσε στα ΜΜΕ, μονταρισμένα μάλιστα;»
«Γιατί αυτό το μονταρισμένο υλικό, που επικαλέστηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ποιες ακριβώς συνομιλίες άκουσε και είπε ότι ένιωσε ντροπή; Εσείς τι κάνατε για το μοντάζ;»
Αλλά και το ερώτημα: «ο ΟΣΕ είναι ή δεν είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Μεταφορών; Έγινε έρευνα; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;»
Ειδικά δε για τον Κ. Καραμανλή: Υπήρχε ή όχι εξώδικο των μηχανοδηγών στο συρτάρι του υπουργού που προειδοποιούσαν; Τι έκανε ο υπουργός για τη κατεστραμμένη διοίκηση στη Λάρισα; τι έκανε για την Καρόλου;
«Είναι πολλά τα ερωτήματα και σε αυτά πρέπει να απαντήσετε και αυτά δείχνουν συγκάλυψη», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «εννιά στους δέκα πολίτες μιλούν για συγκάλυψη» και ότι «οργή και ντροπή νιώθει η κοινωνία για την κυβέρνηση της συγκάλυψης».

www.bankkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης