Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Η συγκάλυψη κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Η συγκάλυψη κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ
"Ακούσαμε θεωρίες συνωμοσίας και κατασκευή εσωτερικών εχθρών για να δικαιολογήσουν τα κυβερνητικά λάθη", είπε ο Θ. Γλαβίνας
Σχετικά Άρθρα
«Ένα χρόνο μετά, η συγκάλυψη είναι κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, με φόντο την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.
Ο κ. Γλαβίνας μιλώντας στο ΟΡΕΝ, αποτιμώντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, σημείωσε ότι «τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν. Ακούσαμε θεωρίες συνωμοσίας και κατασκευή εσωτερικών εχθρών για να δικαιολογήσουν τα κυβερνητικά λάθη, κάτι που αν το συγκρίνουμε με άλλα πολιτικά συστήματα, γίνεται αντιληπτό ότι κάπου εκεί αρχίζει η πτώση και έντονη φθορά των κυβερνήσεων».
Σχολιάζοντας την αποπομπή των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου, ο κ. Γλαβίνας επισήμανε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση στοχοποιούσε το ΠΑΣΟΚ τάχα για διαπλοκή, οι δυο πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού ήταν στο σπίτι συγκεκριμένων μιντιαρχών. Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα πει ονόματα. Δεν ακούσαμε τίποτα και η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα, που η ίδια επιχείρησε να στήσει» .
«Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα κύμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης απέναντι στην κυβέρνηση. Κάθε κυβέρνηση εκλέγεται για να υπηρετήσει τον λαό και τα συμφέροντά του, αλλά φαίνεται ότι η συγκεκριμένη είναι σε απόλυτη αντιδιαστολή» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι το Κίνημα αξιοποίησε τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα κάνοντας αναφορά στην πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
«Εμείς διαφωνήσαμε με το εύρος της έρευνας της εξεταστικής επιτροπής, που εν τέλει συγκροτήθηκε. Διαφωνήσαμε με τη μη κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων, όπως και με το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της χωρίς να πάρει στα χέρια της κρίσιμο αποδεικτικό υλικό» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ως προς την αυριανή συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκη, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την κατάθεση αναφοράς, ο κ. Γλαβίνας ανέφερε ότι «είχαμε την αποκάλυψη ότι κάποιο χέρι λίγες ώρες μετά την τραγωδία και ενώ η χώρα ήταν βυθισμένη στο πένθος, είχε τη σπουδή να μοντάρει ένα κρίσιμο αποδεικτικό υλικό και να το διοχετεύσει σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Για να υπηρετηθεί δηλαδή το κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα έγιναν εξαιτίας ενός αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους. Ένα χρόνο μετά η συγκάλυψη είναι κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης