Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε νέο ρεκόρ ο χρυσός, κόντρα στην άνοδο του δολαρίου – Έκλεισε στα 2.257 δολάρια

Σε νέο ρεκόρ ο χρυσός, κόντρα στην άνοδο του δολαρίου – Έκλεισε στα 2.257 δολάρια
Νέο ενδο-συνεδριακά υψηλό
Σχετικά Άρθρα
Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε σήμερα 1/4 η τιμή του χρυσού και, μάλιστα, κόντρα στο «άλμα» του αμερικανικού δολαρίου.
Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για τον δείκτη PCE στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών -σε ετήσια βάση- απέχει ακόμη από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Federal Reserve, έδωσαν ώθηση στο δολάριο, με τον δείκτη ICE US Dollar Index -ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων- να ξεπερνά και τις 105 μονάδες.
Ωστόσο, αν και αυτό επιδρά αρνητικά στην τιμή του χρυσού, το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ, καθώς ο αρνητικός αντίκτυπος του ισχυρού δολαρίου αντισταθμίστηκε πλήρως από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα. Εκτός από τα μέτωπα σε Ουκρανία, Γάζα, Ερυθρά Θάλασσα, πλέον υπάρχει φόβος για γενικευμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μετά και το ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο, στη Δαμασκό.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 25,7 δολάρια ή +0,83% στα 2.257,10 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο – ρεκόρ. Μάλιστα, ενδο-συνεδριακά η τιμή έφθασε σε νέο υψηλό, 2.286,40 δολάρια.
Για το σύνολο του Μαρτίου 2024, κατέγραψε κέρδη 9%.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι (Μαϊου) και τον χαλκό (Μαϊου), σήμερα 1/4 έκλεισαν στα 25,073 δολάρια (+0,157 δολάρια) ανά ουγγιά και τα 4,0485 δολάρια (+0,0415 δολάρια) ανά λίβρα, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης