Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κρήτη ο Κασσελάκης: Κοροϊδία για ΒΟΑΚ - Η πολιτική μας είναι δίκαιη για όλους

Στην Κρήτη ο Κασσελάκης: Κοροϊδία για ΒΟΑΚ - Η πολιτική μας είναι δίκαιη για όλους
«Είναι καιρός οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να καταλάβουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση», ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης
Συνεχίζει την περιοδεία στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Βορείου Οδικού'Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) στη Νεάπολη Λασιθίου, αλλά και τις καμένες εκτάσεις στην Ιεράπετρα.
Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για κοροϊδία σε ότι αφορά τόσο την πορεία των εργασιών στο ΒΟΑΚ, αλλά και για τη μέριμνα για τις απαλλοτριώσεις των πολιτών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις πενιχρές όπως είπαν, αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις του ΒΟΑΚ.
«Κανείς δεν θέλει να είναι απέναντι στην ανάπτυξη του νησιού και της χώρας, ωστόσο είναι άλλο αυτό και άλλο είναι να κοροϊδεύεις οικογένειες που δε φταίνε και να τις ευτελίζεις με ένα νόμο, μέσω του οποίου δεν παρέχεται ούτε καν η πραγματική αξία της περιουσίας τους» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και συμπλήρωσε «παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του» και επιπλέον «διπλή κοστολόγηση και διόδια» στον ΒΟΑΚ.
«Όταν έχεις μια πολιτική για νησιωτικότητα πάει να πει ότι δεν βάζεις διόδια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης και σημείωσε ότιη Κρήτη ως περιφέρεια, με τη δυναμική της έχει διαμορφώσει ένα «καλό σημείο εκκίνησης».
«Αντί αυτό να το αξιοποιήσουμε για να αποκεντρώσουμε από την Αθήνα και να μπορέσουμε και εδώ, στην Κρήτη, να χτίσουμε πανεπιστήμια διεθνούς κύρους και η νεολαία να έρχεται εδώ, να γίνουν υποδομές, να δούμε το αγροτικό προϊόν και όχι μόνο το τουριστικό, να δούμε τις ενεργειακές κοινότητες και να γίνει σωστή βιώσιμη ανάπτυξη, πάμε σε ανεμογεννήτριες για τους λίγους που καταστρέφουν τη φύση τον κρητικών, σε έργα τα οποία δεν γίνονται και των οποίων ο προϋπολογισμός διαπλασιάζεται, σε διόδια τα οποία δεν έπρεπε να υπάρχουν, σε σιδηρόδρομο που δεν υπάρχει καν περίπτωση να είναι στα σχέδια τους ειδικά επειδή θα μείωνε τα διόδια» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «είναι απλά μία κοροϊδία και το μόνο το οποίο σας υπόσχομαι είναι πως ό,τι συμφέροντα στηρίζονται σε αυτή την κοροϊδία δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να επηρεάσουν την πολιτική μας. Η πολιτική μας είναι δίκαιη για όλους τους Κρητικούς».
Κατά τον ίδιο, ο Νομός Λασιθίου έχει «σημαντική γεωπολιτική θέση».
Ακόμη, σε ότι αφορά την υγεία στο Νομό Λασιθίου και την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο, αλλά είναι μία στρατηγική της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία», με αφορμή και τα απογευματινά χειρουργεία.
«Αντί να μπορέσουμε να κρατάμε τους γιατρούς μας στην Ελλάδα, τους εκπαιδεύουμε και φεύγουνε», πρόσθεσε και μίλησε για την υποστελέχωση και το 40% των δαπανών για την υγεία που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους.
«Είναι καιρός οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να καταλάβουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοψία στην Ιεράπετρα

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης στην Ιεράπετρα και επισκέφθηκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής συγχαίροντας «για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα», ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης «κάτω από αντίξοες συνθηκες».
Ο κ. Κασσελακης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία σε καμένες εκτάσεις της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης