Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ισχυρές εισηγήσεις για ερχομό του πετυχημένου επικοινωνιολόγου Θωμά Βαρβιτσιώτη στο Μαξίμου μετά τις ευρωεκλογές

Ισχυρές εισηγήσεις για ερχομό του πετυχημένου επικοινωνιολόγου Θωμά Βαρβιτσιώτη στο Μαξίμου μετά τις ευρωεκλογές
Υπάρχουν ενδείξεις ότι μετά τις ευρωεκλογές και αναλόγως του αποτελέσματος θα δούμε και ανασχηματισμό στην κυβέρνηση αλλά και ενδυνάμωση του Μεγάρου Μαξίμου με πολύ πιθανή πλέον ενεργοποίηση του Θωμά Βαρβιτσιώτη
Η ανάγκη για να συγκροτηθεί ένας πιο αποτελεσματικός μηχανισμός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι μεγάλη, εκτιμούν όλοι στην κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Η φυγή του Γρηγόρη Δημητριάδη δεν αναπληρώθηκε επάξια ποτέ.

Τι δεν έκανε ο Μπρατάκος


Ο Γιάννης Μπρατάκος, παρόλο που είναι στρατιώτης της παράταξης δεν μπόρεσε να ηγηθεί και να λύσει τα προβλήματα που απορρέουν από τις σχέσεις του Μαξίμου με επιχειρηματικά κέντρα, εκδοτικά κέντρα, με την Εκκλησία καθώς και με την βάση.
Ως εξ απορρήτων δεν τα πήγε και τόσο καλά ενώ είναι ενδεικτικό ότι ήθελε να φύγει από το Μαξίμου το γεγονός, ότι παρά την παραίτησή του από υφυπουργός στον Πρωθυπουργό παραιτήθηκε και από την προεδρία της επιτροπής εκλογικού αγώνα…
Σαν να πέταξε λευκή πετσέτα…
Ο Σταύρος Παπασταύρου ήρθε για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης όμως, αμφότεροι, με την συνάντηση που έκαναν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έβαλαν ένα μεγάλο αυτογκόλ.

Τι χρειάζεται το Μαξίμου


Το Μαξίμου χρειάζεται έναν εξ απορρήτων του Μητσοτάκη με ισχυρές γνωριμίες, με γνώση της πολιτικής και των εκδοτικών συσχετισμών, να μιλάει με την «αγορά», επιχειρηματίες, επιμελητήρια, επαγγελματικές ομάδες και φυσικά να αφουγκράζεται την κοινωνία.
Όπως λένε πολύ συχνοί συνομιλητές του Μητσοτάκη – και αυτό ακούστηκε από πολλούς και μέσα στο συνέδριο- ο τελευταίος άνθρωπος που έχει παραμείνει από το κλειστό κύκλο συμβούλων του Πρωθυπουργού που πληροί αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης.

Στο συνέδριο ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης 


Ο γνωστός επικοινωνιολόγος εθεάθη στο Ζάππειο κατά τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου και τα γαλάζια στελέχη ήταν ιδιαίτερα διαχυτικά απέναντι του.
Ο ίδιος ούτως ή άλλως, όταν υπήρχε ένα ζήτημα σημαντικό που χρειαζόταν επικοινωνιακή στήριξη, παρείχε τις συμβουλές του προς τον Πρωθυπουργό και οι σχέσεις τους δεν έχουν αλλάξει παρά την παραίτηση του αδερφού του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την πολιτική.

Η ΝΔ είχε πάντα Βαρβιτσιώτη στη Βουλή


Μάλιστα, κάποιες μεριές του ρεπορτάζ θεωρούν ότι ο Θωμάς θα μπορούσε να είναι εκτός από εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, να τεθεί και στον εκλογικό αγώνα και να κατέβει στις εθνικές εκλογές εκπροσωπώντας την οικογένεια Βαρβιτσιώτη στη ΝΔ, το όνομα της οποίας είναι στενά συνδεδεμένο με την παράταξη.
Άλλωστε, ο κύριος Γιάννης Βαρβιτσιώτης, πατέρας της φαμίλιας, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την παράταξη, τις συμβουλές και τις γνώσεις του οποίου πολλοί αποζητούν παρά την ηλικία του.

Success story η V+O


Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, άλλωστε, εκτός από στέλεχος κοντά στην παράταξη έχει αποτελέσει και τρανό παράδειγμα προς μίμηση στον επιχειρηματικό χώρο, καθώς η εταιρεία V+O είναι ένα success story στην αγορά με πρόσφατη την στρατηγική συμφωνία της με τον κολοσσό της SEC Newgate.

Είδε Μητσοτάκη τις κρίσιμες μέρες

Πριν λίγο καιρό, τις ημέρες που στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός ζητούσε τις παραιτήσεις των δύο στενών συμβούλων του Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, ο κ. Βαρβιτσιώτης πέρασε την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου.
Και μόνο ότι το έκανε εκείνες τις δύσκολες μέρες δείχνει το ενδιαφέρον του για την κυβερνώσα παράταξη και την εικόνα του Πρωθυπουργού. Το τι διεμήφθη στην συνάντηση Μητσοτάκη-Βαρβιτσιώτη κανείς δεν γνωρίζει. Σίγουρα, όμως, θα του ζητήθηκαν οι συμβουλές του για να ξεπεραστεί αυτή η μινι κρίση.

Ο Μητσοτάκης μετά τις εκλογές αλλάζει Μαξίμου και κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός μέχρι τις ευρωεκλογές σκόπιμα διατήρησε το Μαξίμου ως έχει, δηλαδή με εσωτερικές αλλαγές, το νομοθετικό το μοίρασε στους Βορίδη-Κουτνατζή, κάποιες αρμοδιότητες πήρε ο Άκης Σκέρτσος, την επαφή του Μαξίμου με την βάση την έδωσε στον στενό του συνεργάτη Θανάση Νέζη, έφερε την παλιά του συνεργάτιδα Ελένη Σχοινά ως διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού.
Όμως, αυτές είναι λύσεις που δείχνουν προσωρινότητα.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι μετά τις ευρωεκλογές και αναλόγως του αποτελέσματος θα δούμε και ανασχηματισμό στην κυβέρνηση αλλά και ενδυνάμωση του Μεγάρου Μαξίμου με πολύ πιθανή πλέον ενεργοποίηση του Θωμά Βαρβιτσιώτη.

Σοβαρή υποσημείωση

Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης συμμετέχει στην εταιρία V+O μαζί με τον Γιάννη Ολύμπιο και πρόσφατα έκλεισαν μια μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία ύψους σχεδόν 40 εκατ ευρώ πουλώντας σταδιακά σε βάθος 5ετίας την εταιρία...
Θα μπορούσε να είναι μέτοχος μιας ιδιωτικής εταιρίας επικοινωνίας και ταυτόχρονα στο Μαξίμου;
Θεωρητικά γίνεται δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο... μια εταιρία επικοινωνίας μπορεί να εκπροσωπεί τους πάντες.


Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης