Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας: Στοιχειώδες δικαίωμα της δημοκρατίας μας να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης από την ΑΔΑΕ

Γλαβίνας: Στοιχειώδες δικαίωμα της δημοκρατίας μας να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης από την ΑΔΑΕ
"Εμείς ακολουθούμε τη νόμιμη, θεσμική διαδικασία, βήμα-βήμα" σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας
Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του ACTION 24 και την εκπομπή "Πρωινή ζώνη" με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.
Με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο με σκοπό την ενημέρωση του πρώτου για τους λόγους της παρακολούθησής του, ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως "μετά την πολύ σημαντική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακύρωσε τον νόμο της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Τσιάρα, η υπόθεση επιστρέφει στην πρότερη κατάσταση. Κατά συνέπεια, ο κ. Ανδρουλάκης πάει στην ΑΔΑΕ και στον κ. Ράμμο ώστε να ζητήσει εκ νέου να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση αυτού. Ιδίως μάλιστα εφόσον όλοι εικάζουμε, ακόμη και ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους έγινε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όπως προβλέπει ο νόμος και η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και της ιδιωτικότητάς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής".
Ενώ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξήγησε πως "θεωρητικά υπάρχει ένας φάκελος, υπάρχουν τα δεδομένα και επομένως ο κ. Ανδρουλάκης εφόσον πάει στην ΑΔΑΕ θα τα ζητήσει, εκείνοι θα απευθυνθούν στην ΕΥΠ για να λάβουν όλες τις πληροφορίες ώστε να εξηγήσουν στον πρόεδρο τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση αυτού. Να καταστεί σαφές ότι το αίτημα γνωστοποίησης των λόγων παρακολούθησης υπήρχε, είχε απορριφθεί με βάση τον νόμο της Νέας Δημοκρατίας του 2021, προσφύγαμε εναντίον του νόμου αυτού, τον ακύρωσε το ΣτΕ και αναβιώνει ουσιαστικά το εν λόγω αίτημα".
"Εμείς ακολουθούμε τη νόμιμη, θεσμική διαδικασία, βήμα-βήμα" σημείωσε ο κ. Γλαβίνας και συνέχισε: "Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ξεκάθαρα πως θέλει να μάθει άμεσα τους λόγους που έγινε άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου και θα δημοσιοποιήσει την απάντηση που θα λάβει. Είναι στοιχειώδες δικαίωμα στη δημοκρατία μας".
"Είναι απαράδεκτο, ο κ. Τσιάρας με τα λεγόμενα του περί προσπαθειών του κ. Ανδρουλάκη να γίνει "αρεστός" να προσπαθεί να μετατρέψει το θύμα σε θύτη και να αφήνει να εννοηθεί ότι είναι τυχαίο γεγονός η παρακολούθηση αυτού το διάστημα που ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Αν η κυβέρνηση δεν παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη λόγω της υποψηφιότητάς του, γιατί τον παρακολουθούσε;
Αν υπάρχει ο φάκελος, εικάζουμε όλοι ότι θα μάθουμε τους λόγους Μας ρωτούν συνεχώς γιατί μέχρι τώρα δεν είχε ρωτήσει να μάθει τους λόγους παρακολούθησης του, να ρωτήσει παρανόμως δηλαδή; Να μάθει "στο αυτί" τί είχε συμβεί;
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να μετατραπεί σε Λατινική Αμερική. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι επιβεβαίωση της ύπαρξης κράτους δικαίου παρά τις προσβολές του εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς πάντοτε εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητα των "Σπαρτιατών" στις ευρωεκλογές ο κ. Γλαβίνας είπε: "Υπάρχει δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατά βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να καταθέσουμε ένσταση όταν φτάσει η διαδικασία στον αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο και εξετάζει τις αιτήσεις των κομμάτων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης