Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο γκρίνιας, προχειρότητας, μικρής συσπείρωσης – Η ΝΔ θα ματώσει, έγινε Ποτάμι... οι Καραμανλικοί πάνε Βελόπουλο

Συνέδριο γκρίνιας, προχειρότητας, μικρής συσπείρωσης – Η ΝΔ θα ματώσει, έγινε Ποτάμι... οι Καραμανλικοί πάνε Βελόπουλο
Στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν τα μηνύματα της βάσης και τώρα τρέχουν μέσα από συνεχείς περιοδείες που θα γίνουν να μαζέψουν την χαλαρότητα που υπάρχει στη βάση θέτοντας ισχυρά διλήμματα σταθερότητας της κυβέρνησης
Συνέδριο γκρίνιας και εσωκομματικών προστριβών ήταν το συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε πριν μέρες στο Ζάππειο Μέγαρο.
Το συνέδριο επισκιάστηκε από την πολύ κακή οργάνωσή του καθώς ήταν πολύ πρόχειρα στημένο σε ένα χώρο που είναι ακατάλληλος για συνέδριο κόμματος.

Ανοργανωσιά, προχειρότητα και μικρή προσέλευση


Την Παρασκευή 6/4/2024 που έγινε η ομιλία του Πρωθυπουργού ζήτημα να υπήρχαν 2.500 με 3.000 άτομα στον ανοικτό χώρο του Μεγάρου.
Περίπου 1500 κάθονταν και οι υπόλοιποι έκαναν βόλτες δεξιά και αριστερά για να παραγοντίσουν.
Η ακουστική ήταν πολύ κακή ενώ το κοινό δεν είχε κανένα παλμό, οι Οννεδίτες ήταν λίγοι και οι μόνοι που έδωσαν το παρών ήταν οι μετακλητοί και οι συνεργάτες βουλευτών/υπουργών.
Στους χώρους του Ζαππείου, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου η προσέλευση ήταν μικρή, οι χώροι εξίσου λίγοι και μικροί, είχε μόνο μία καντίνα μέσα που εξυπηρετούσε αργά και είχε ουρά μεγάλη ενώ στον προαύλιο χώρο κυριαρχούσε ο προβληματισμός για τη μικρή συσπείρωση της ΝΔ, για τις δημοσκοπήσεις και τις πολύ κακές επιδόσεις σε κάποια υπουργεία και φυσικά για το Μαξίμου που είναι αποκομμένο από την κοινωνία και δεν λαμβάνει υπόψιν τα μηνύματά της.

Το συνεχές μειδίαμα του Σαμαρά


Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν διακοσμητική.
Οι πρώην αρχηγοί πήγαν όχι γιατί ήθελαν να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά γιατί έπρεπε να πάνε για να μην κατηγορηθούν ότι σαμποτάρουν την ενότητα του κόμματος.
Και οι δύο δεν χειροκρότησαν καθόλου, ενώ ο Α.Σαμαράς είχε ένα ελαφρύ μειδίαμα κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού.
Την Παρασκευή σχολιάστηκε πολύ το γεγονός ότι η πλευρά Σαμαρά μέσω διαρροών άδειασε πρώην συνεργάτη του, τον Γιώργο Μουρούτη όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την ευρωβουλή.

Άδειασμα Σαμαρά σε πρώην συνεργάτη του


Η πλευρά Σαμαρά δεν χώνεψε ότι πρώην συνεργάτης του Σαμαρά υπερασπίζεται τον Κ. Μητσοτάκη στα κανάλια και διαχώρησε τη θέση της καθώς είναι προφανές ότι δεν έχουν σκοπό οι σαμαρικοί βουλευτές να τρέξουν για να στηριχθεί η ΝΔ στις ευρωεκλογές.
Κάποιοι θέλουν να πάρει το μήνυμα της αποδοκιμασίας από το κόσμο ο Μητσοτάκης επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και επειδή έκανε τη ΝΔ… Ποτάμι.
Κάποιοι, μάλιστα, μπορεί να στηρίξουν και Λοβέρδο για αντίδραση…

Οι Καραμανλικοί πάνε στον Βελόπουλο


Από την άλλη, η πλευρά Καραμανλή έχει ήδη αδειάσει την κυβέρνηση για κρίσιμα ζητήματα που χειρίστηκε η κυβέρνηση όπως είναι οι υποκλοπές, τα εξωτερικά θέματα, ομόφυλα ζευγάρια και το κράτος δικαίου και δεν έχει καμία διάθεση να στηρίξει τον Μητσοτάκη στις εκλογές.
Γι’ αυτό και στο συνέδριο έλλειπαν βασικά καραμανλικά στελέχη.
Η ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα. Καραμανλικοί στρέφονται μέσω του Κ.Βελόπουλου κατά της ΝΔ σε πολλές περιοχές.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ακούστηκε και το εξής:
Ότι ο Μητσοτάκης κράτησε στα ψηφοδέλτια Σερρών τον Καραμανλή Junior διότι πήρε το μήνυμα ότι αν δεν τον έβαζε, δεν θα ψήφιζε πολύς κόσμος ΝΔ.

Καμία επίδραση στη συσπείρωση


Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που υποτίθεται θα ήταν μία γιορτή για τη ΝΔ, δεν είχε και τόσο μεγάλη επίδραση στην συσπείρωση της ΝΔ και αυτό θα φανεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις.
Η συνισταμένη των σχολίων για το συνέδριο του κυβερνώντος ήταν ότι έγινε στο πόδι και χρειαζόταν άλλος χώρος μεγαλύτερος και πολύ μεγαλύτερη κινητοποίηση.
Κανένας δεν κατάλαβε ότι η ΝΔ κλείνει 50 χρόνια ως κόμμα.

Τρέχουν και δεν φτάνουν για τη χαλαρότητα


Στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν τα μηνύματα της βάσης και τώρα τρέχουν μέσα από συνεχείς περιοδείες που θα γίνουν να μαζέψουν την χαλαρότητα που υπάρχει στη βάση θέτοντας ισχυρά διλήμματα σταθερότητας της κυβέρνησης.
Διλήμματα που όμως δεν βρίσκουν και τόσο ευήκοα ώτα από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που στις μετρήσεις δηλώνουν ότι θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση είτε μέσα από την αποχή ή μέσα από ένα κόμμα διαμαρτυρίας όπως παίζει αυτό το ρόλο η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Η ΝΔ θα πρέπει να παλέψει πολύ για να κρατήσει το 3 μπροστά στο τελικό ποσοστό της…

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης