Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται στη Θεσσαλονίκη τον Μητσοτάκη και την εθνική καμπάνια για τη βία στα σχολεία - Τα μέτρα

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται στη Θεσσαλονίκη τον Μητσοτάκη και την εθνική καμπάνια για τη βία στα σχολεία - Τα μέτρα
Επανέρχεται η 5νθήμερη αποβολή και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες
Η εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, για να παρουσιάσουν στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης την εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του φαινομένου , αλλά και μέτρα.
Έξω από το 3ο γυμνάσιο Πολίχνης, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, στις 10:30 μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας.
Βάσει προγραμματισμού, στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, με συντονίστρια την υφυπουργό Παιδείας, Ζ. Μακρή. Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα δέχεται επώνυμες καταγγελίες από μαθητές και γονείς για περιπτώσεις σχολικής βίας.
Σημειώνεται ότι στις 12:00 ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με πολίτες στην Πολίχνη.
"Κάτι που μας έχει θορυβήσει πολύ είναι επίσης τα αυξημένα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές νέους, αγόρια αλλά και κορίτσια. Αυτή την εβδομάδα θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου ξεκινάει η εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία, ενώ η ειδική επιστημονική επιτροπή που συγκροτήσαμε εργάζεται εντατικά για την εκπόνηση «Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων».
Μέτρα έχουν ληφθεί στις σχολικές μονάδες για να δέχονται καταγγελίες των μαθητών και των γονέων τους για περιστατικά σωματικού και ψυχολογικού εκφοβισμού", έγραψε προ ημερών ο πρωθυπουργός.

Μέτρα

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε σειρά παρεμβάσεων, όπως η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία από μαθητές και γονείς.
Ήδη, οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους για να μπορεί να γίνεται ταυτοποίηση του μαθητή σε περίπτωση καταγγελίας.
Ως προς την αντιμετώπιση, σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και εάν το περιστατικό αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρό, θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης, που θα είναι μια τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.
Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο, θα επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς για την κάλυψη του κόστους.
Επίσης, αυστηροποιείται το πλαίσιο συνεπειών για τους μαθητές που κάνουν bullying, καθώς επανέρχεται η 5νθήμερη αποβολή και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.
Μάλιστα, θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, προκειμένου οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.
Τέλος, η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο που ήδη απαγορεύεται, στους μαθητές που θα τα χρησιμοποιούν για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα επιβάλλεται η αυστηρότερη ποινή, δηλαδή αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης