Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - προκριματικές εκλογές: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει στις 9-12/4 τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της Αττικής για τις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ - προκριματικές εκλογές: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει στις 9-12/4 τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της Αττικής για τις ευρωεκλογές
Την Κυριακή 14/4  θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
Η αντίστροφη μέτρηση για την  ανάδειξη των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξεκίνησε και οι υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Αττικής θα παρουσιαστούν από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.
Σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σήμερα, Τρίτη 9/4, την Τετάρτη 10/4 και την Παρασκευή 12/4, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα παρουσιάσει τους υποψήφιους των προκριματικών που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας, η δεύτερη το απόγευμα της Τετάρτης (10/4) στο Περιστέρι, στην Πλατεία Δημαρχείου και η τρίτη , τελικά, την Παρασκευή 12/4 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η χρονική μετάθεση της τρίτης εκδήλωσης

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, "η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 11/4 εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της Αττικής που συμπεριλαμβάνονται στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταφέρθηκε για την Παρασκευή 12/4 και ώρα 19:30, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης".
Ο λόγος που μεταφέρθηκε κατά μία ημέρα η εκδήλωση δεν έγινε γνωστός.
Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο όμως ότι στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το μεσημέρι της Πέμπτης 11/4 θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που ίσως δίνει μια απάντηση για την αλλαγή που έγινε.
Πάντως, ο κ. Κασσελάκης θα τοποθετηθεί στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το μεσημέρι της Παρασκευής 12/4 και το απόγευμα τις ίδιας ημέρας, θα βρεθει στη Νέα Σμύρνη.

Οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις 14/4

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές – διαδικτυακά και με φυσική παρουσία- ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν στις 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.
Σημειώνεται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες, καθώς και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά έπρεπε έως τις 7/4 να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής (με τα ακριβή τους στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza. Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες.
Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης