Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγρια κόντρα για τα απογευματινά χειρουργεία - Πολάκης σε Θεμιστοκλέους: «Κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους»

Άγρια κόντρα για τα απογευματινά χειρουργεία - Πολάκης σε Θεμιστοκλέους: «Κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους»
«Ζήτημα να έχουν γίνει 100 σε όλη τη χώρα» τονίζει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Άγρια κόντρα ξέσπασε σήμερα 12/4 στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου υγείας για το ΕΣΥ, ανάμεσα στον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.
Aφορμή αποτέλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία για τα οποία ο κ. Πολάκης υποστήριξε: «κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους του πρωϊνού ωραρίου που παίρνουν φακελάκια και τους λέτε να πάνε να κάνουν μαύρα».

«Ζήτημα να έχουν γίνει 100 σε όλη τη χώρα»

«Με τα απογευματινά χειρουργεία, αυτό το απόγειο του θατσερικού νεοαδωνισμού της ακροδεξιάς πολιτικής στον χώρο της υγείας, στον ένα μήνα εφαρμογής, την …τσακίσατε τη λίστα. Ευαγγελισμός, έγιναν οκτώ απογευματινά χειρουργεία, στο Αττικό έγιναν 14, στη Λάρισα, που υπάρχει μια φωλιά αδωνιστών εκεί που το τρέχουνε, καμιά εικοσαριά. Με λίγα λόγια, σκάρτα 100 έχουν γίνει σε όλη τη χώρα και τα μισά από αυτά, μπορεί και παραπάνω, δεν είναι από τη λίστα», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ενώ επεσήμανε ότι κατακρημνίζεται το αφήγημα ότι οι γιατροί τρέχουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία.
Ακολούθως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας προέβλεψε ότι δεν θα πετύχουν τα απογευματινά χειρουργεία γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.
«Κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους του πρωϊνού ωραρίου που παίρνουν φακελάκια και τους λέτε να πάνε να κάνουν μαύρα. Νομίζετε ότι θα τα ασπρίσουν. Ο λαθρέμπορος δεν γίνεται νόμιμος έμπορος, πάρτε το χαμπάρι» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Λέτε τους γιατρούς λαθρέμπορους;»

«Μας λέγατε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει 288 απογευματινά χειρουργεία, μέχρι προχθές, σήμερα είναι λίγο πάνω από 300 και υπάρχουν γύρω στα 170 προγραμματισμένα απογευματινά χειρουργεία, μέσα στις επόμενες 14 ημέρες», ανταπάντησε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ενώ συμπλήρωσε: «Είπατε τους γιατρούς του ΕΣΥ που έβαλαν απογευματινά χειρουργεία λαθρέμπορους. Ο κ. Στράντζαλης στον Ευαγγελισμό, λαθρέμπορας; Είναι ο καθηγητής Στράντζαλης στον Ευαγγελισμό, ξέρουμε όλοι για ποιον μιλάμε, είναι λαθρέμπορος; Καλώ όλους τους γιατρούς που είναι γιατροί του ΕΣΥ μάχιμοι να δουν τη δήλωση του κ. Πολάκη ότι είναι λαθρέμποροι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης