Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί ολοένα κερδίζει πόντους ο Κασσελάκης και χάνει έδαφος ο Ανδρουλάκης για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά;

Γιατί ολοένα κερδίζει πόντους ο Κασσελάκης και χάνει έδαφος ο Ανδρουλάκης για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά;
Ο Κασσελάκης σκέφτηκε πως θα κερδίσει ψηφοφόρους από όλο το φάσμα της πολιτικής ενώ τον Ανδρουλάκη ενδιαφέρει ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των μνημονίων.
Πολλοί στην Κεντροαριστερά αναρωτιούνται γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει πόντους και από την άλλη χάνει έδαφος ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο πρώτος σκέφτηκε πως θα κερδίσει ψηφοφόρους από όλο το φάσμα της πολιτικής ενώ ο δεύτερος τον ενδιαφέρει ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των μνημονίων.

Ο Κασσελάκης απευθύνεται σε όλα τα κοινά

Ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί μία επιχειρηματολογία που στοχεύει σε διαφορετικές δεξαμενές, αγνοώντας επιδεικτικά τις εκπεφρασμένες αριστερές θέσεις του κόμματος.
Παίρνει θέση υπέρ του ΝΑΤΟ και υπέρ του Ισραήλ προσπαθώντας να μπει στο λόμπι της δυτικής σκέψης.
Παρόλο που έχει εκφραστεί υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας, συναντιέται με ιεράρχες και μιλάει ως ορθόδοξος μεν αλλά προοδευτικός πολίτης.
Αντιλαμβάνεται ότι για να κάνει πλειοψηφικό το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να απευθυνθεί σε όλους και όχι μόνο στους αριστερούς όπως ήθελε η ιδεοληπτική ομάδα Χαρίτση- Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου.

Έχει φέρει τις απόψεις του πιο κοντά στου Μητσοτάκη

Παράλληλα, εξορθολόγησε τις απόψεις του για τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας λέγοντας ότι αναγκαστικά θα είναι ψηλά.
Κάνει παρέλαση μπροστά στους ομογενείς στη Νέα Υόρκη και αναφέρεται για τον πατριωτισμό και στην ελληνική οικογένεια.
Ουσιαστικά κάνει ότι κάνει και ο Μητσοτάκης, αποκηρύσσοντας τις αριστερές ιδεοληπτικές αγκυλώσεις.
Στρέφεται προς το Κέντρο παρόλο που δυσαρεστεί επικίνδυνα τα αριστερά στελέχη του, όπως π.χ ο Πολάκης.

Κλειστό κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνεται ολοένα και σε μικρότερο κοινό.
Από τις επιλογές των προσώπων που τώρα διοικούν το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το ευρωψηφοδέλτιο βλέπεις πρόσωπα του κομματικού σωλήνα.
Ο Ανδρουλάκης έχει φτιάξει ένα κόμμα κλειστό, ένα κλειστό κονκλάβιο και έχει διώξει από αυτό πρόσωπα με άλλες ιδέες.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έφυγε, ο Χάρης Καστανίδης εδιώχθη, το ίδιο περίπου και ο Γιώργος Καμίνης, στο περιθώριο έχει μπει ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ και οι σχέσεις με τον Χάρη Δούκα κρέμονται από μία κλωστή.

Τα ναι μεν αλλά έφαγαν τον Ανδρουλάκη

Οι απόψεις Ανδρουλάκη δεν έχουν γωνίες, είναι ναι μεν αλλά. Ποτέ του δεν πήρε μία καθαρή θέση για ένα ζήτημα, για ένα νομοθέτημα. Και έτσι και γιουβέτσι… Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ… Στην προσπάθειά του να τους ικανοποιήσει όλους, έχει καταφέρει να τους απομακρύνει όλους. Αν δεν ήταν το θέμα των υποκλοπών να τον συντηρήσει στην επικαιρότητα, θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση νωρίτερα… Προσπαθεί να πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ που έφυγε στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να πάρει τον κεντρώο προοδευτικό κόσμο που βρίσκεται στη ΝΔ… Ακόμα απορεί ο κόσμος γιατί δεν ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια…

Αμείλικτη η κάλπη στις 9 Ιουνίου για έναν από τους δύο

Επειδή η κάλπη θα είναι αμείλικτη στις 9 Ιουνίου, είναι σίγουρο ότι εκεί θα ξεκαθαρίσει ποιος θα ηγηθεί της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.
Ο Κασσελάκης παρόλο που δεν έχει την συγκρότηση του Ανδρουλάκη φαίνεται να πείθει περισσότερο τον κόσμο.
Ο Ανδρουλάκης εάν δεν έρθει δεύτερος τότε θα έχει μεγάλα εσωκομματικά προβλήματα, ενώ οι εκτιμήσεις λένε ότι θα έχουμε Έκτακτο Συνέδριο όπου θα θέσει υποψηφιότητα εκ νέου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Ο δε Κασσελάκης μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση από στελέχη όμως αν φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές, δεν θα τον αμφισβητήσει κανένας.

Σωτήρης Πίκουλας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης